Ezt is megértük: megkötötték a Digitális jólét tőkeprogram első szerződését

Megkötötték a Digitális jólét tőkeprogram első szerződését, amely 450 millió forint kockázati tőkebefektetéshez juttatja a Floor99 PropTech Fejlesztő Kft.-t. A társaság a Tablog nevű digitális irodai beléptetőrendszerrel nyerte el a támogatást. A társaság elsősorban munkahelyteremtésre, digitalizációs fejlesztésre és növekedési tervei megvalósítására fordítja a befektetési összeget. Pintér Zoltán az egy fővel működő társaság ügyvezetője elmondta, hogy a régiós terjeszkedéshez húsz munkatárs felvételét tervezik. Szeptembertől Ausztriában szeretnék a terméküket bevezetni, majd Németországban, Svájcban, ezt követően pedig a lengyel, a cseh és a szlovák piacon is megjelenhet a Tablog. Az alkalmazás létjogosultságát a cégvezető szerint a járványhelyzet is igazolta, hiszen minden eddiginél nagyobb az igény egy korszerű, személyes érintkezés nélküli, okostelefonos-táblagépes beléptetőrendszerre, amely a kapcsolódó alkalmazásokkal például testhőmérséklet-mérést is lehetővé tesz. A Tablog munkahelyi kommunikációs eszközként is használható, tehát ezzel is a legaktuálisabb kihívások egyikére, az otthoni munkavégzés támogatására is alkalmas – tette hozzá.

A Digitális jólét tőkeprogram nyolcmilliárd forintos keretösszegére a közép-magyarországi térségen kívüli cégek pályázhatnak olyan fejlesztésekkel, amelyek a Digitális jólét program (Djp) stratégiai céljaihoz illeszkednek. Az infokommunikációs és digitális termékekre, szolgáltatásokra tízmillió és ötszázmillió forint közötti kockázati tőkebefektetés nyerhető. A tőkeprogram keretében mostanáig majdnem 700 millió forint befektetésről döntöttek, így hamarosan újabb megállapodások jöhetnek létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Számlaadat-szolgáltatás változások: érdemes lesz a tárterületet figyelni

sze jún 3 , 2020
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) levélben tájékoztatja az áfaalanyokat az online számlaadat-szolgáltatás július 1-jétől hatályba lépő változásairól, hogy segítse ügyfeleit az új szabályokhoz való alkalmazkodásban és a zökkenőmentes felkészülésben. A levelek a következő napokban az elektronikus tárhelyre érkeznek majd, és fontos információkat tartalmaznak mind a számlázó programot használók, mind […]
számla