Egyre népszerűbbek a videójátékok

A videójátékok 2017-ben több mint 12 milliárd dollárt tettek ki a Paypal globális fizetési volumenében, ami 23 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A társaság friss kutatása szerint a magyar játékosok körében a legnépszerűbb videójátékműfajt azok az akciójátékok képviselik, amelyek jellemzően fizikai küzdelemre, harcra, lövöldözésre összpontosítanak, de ide tartoznak a platformjátékok is, ahol a játékos által irányított karakternek különböző akadályokat kell leküzdenie. A magyar válaszadók 40 százaléka játszott ilyen típusú játékot a kutatást megelőző három hónapban. Szinte ugyanilyen népszerűségnek örvendenek a lövöldözős játékok (39 százalék), amely központi eleme a fegyveres harc, és jellemzően a főhős szemén keresztül, vagy egy harmadik személy nézőpontjából látjuk az eseményeket. A harmadik legkedveltebb műfaj az akció-kaland játék, ahol a játékélményt egy eseményszál mentén felmerülő izgalmas kihívások teljesítése és az akcióelemek nyújtják (37 százalék). Ugyanakkor a hagyományos kalandjátékok is nagyon népszerűek (26 százalék).

A videójátékok játszására alkalmas eszközök között a mobileszközök szerepe világszerte növekszik, de az egyes eszközök népszerűségében piaconként nagy eltérés mutatkozik. A konzolok továbbra is népszerűek Észak-Amerikában és Nyugat-Európában, Kelet-Európában a pc-k dominálnak, az ázsiai piacokon pedig egyre nagyobb teret nyer a mobiltelefonon történő játék. Magyarországon a fogyasztók 62 százaléka asztali pc-n, hatvan százalék okostelefonon játszik, és csak 36 százalék használ laptopot a játékhoz. A mobiltelefonok rendkívül népszerűek az olyan keleti piacokon, mint Hong-Kong és India, ahol a játékosok 85, illetve 95 százaléka használ okostelefont a játékhoz. Az Egyesült Államokban a streamerek közönségének több mint egyharmada (34 százalék) költött ötven dollárt vagy többet a kutatást megelőző három hónapban, míg Magyarországon ugyanebben az időszakban a közönség 46 százaléka költött több mint ötezer forintot, illetve két százalékuk több mint húszezer forintot videóközvetítésekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

GDPR: adatközpontokba az irodai szerverekkel

hét jún 11 , 2018
Az adattároló eszközök fizikai védelmére is érdemes jobban figyelni a GDPR hatályba lépése óta. Május 25-től nem csak az számít adatkezelési incidensnek, ha egy adatkezelő adatbázisát “feltörik” és az ott tárolt személyes adatokhoz illetéktelenek hozzáférnek, hanem az is, ha a háttérinfrastruktúra bármely, személyes adatokat tartalmazó eleme – például szerverek, céges […]

És még ez is...