Durván nagyot nőtt a Magyar Telekom nyeresége az elmúlt év utolsó negyedévében

A Magyar Telekom Nyrt. 19,75 milliárd forint konszolidált nettó eredményt ért el 2016. negyedik negyedévében, ami több mint ötszöröse az egy évvel korábbi 3,35 milliárd forintnak. A negyedéves profit jelentősen meghaladja az elemzők által várt 10,3 milliárd forintot.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a cég bevétele viszont 158,82 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 182,9 milliárd forintról a negyedik negyedévben, amit a vállalat az energiapiacról való részleges kilépéssel, valamint a rendszerintegrációs és információtechnológiai tevékenységekből származó alacsonyabb bevételekkel indokolt. A távközlési társaság éves árbevétele 2016-ban 602,65 milliárd forint volt, 8,2 százalékkal alacsonyabb a 2015. évi 656,3 milliárdnál, a társaság részvényeseire jutó nettó eredmény viszont csaknem duplájára, 54,28 milliárd forintra emelkedett.

A Telekom közölte azt is, hogy 2017-ben legfeljebb 560 milliárd forint árbevételre és 182 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít. Beruházásokra az előző évinél több mint tíz százalékkal kevesebbet, mintegy 85 milliárd forintot szán a vállalat idén. Tavaly ilyen célra – még az eladott montenegrói leányvállalatot, a Crnogorski Telekomot is számítva – 105 milliárd forintot költött a csoport. Az eredménykimutatás szerint a Telekom EBITDA eredménye a negyedik negyedévben 0,2 százalékkal, 43,83 milliárd forintra nőtt, míg az éves EBITDA 5,2 százalékkal haladta meg az előző évit, 197,03 milliárd forint volt. Utóbbi elsősorban egyszeri tételek eredménye, ami az Infoparkra vonatkozó ingatlanmegállapodáshoz és az Origo hírportál értékesítéséhez kapcsolódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A radikalizálódás terepévé vált a kibertér

pén febr 24 , 2017
Oroszországnak tulajdonítható informatikai támadások érik Németországot — nyilatkozta Hans-Georg Maassen, a belső elhárításért felelős szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője. A nemzetbiztonsági szolgálat vezetője a 20. európai rendőrségi konferencián (EPK) tartott előadásában kiemelte, hogy az iszlamisták egyre inkább az interneten, közösségi portálokon vagy azonnali üzenetküldő szolgáltatások használatával szervezkednek, és a radikalizálódás […]