A GVH elfogadta az Airbnb kötelezettségvállalását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb Ireland (Airbnb) kötelezettségvállalását, amelynek alapján a társaság köteles módosítani a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásait a díjairól – közölte a hivatal. Az Airbnb egyebek között vállalta, hogy magyar nyelvű weboldalain a fogyasztók az utazás dátumának megadása után a teljes, valamennyi díjtételt (például a takarítási díjat és a további vendég után fizetendő díjakat) tartalmazó árat látják majd valamennyi felületen (asztali számítógépen, táblagépen, mobiltelefonon). Emellett a fogyasztók az utazás dátumának megadása nélküli kereséskor az ár értelmezését segítő, figyelmeztető üzenetet látnak arról, hogy a teljes árat – amelyet idegenforgalmi jellegű adók is növelhetnek – a dátum és a vendégek számának megadását követően ismerhetik meg – ismertették. A vállalások kiterjednek továbbá a pénzváltásból és a kerekítésből adódó eltérések megszüntetésére is. A tájékoztatások előírt módosítását követően a szálláshelyeket keresők összességében több és pontosabb információt kaphatnak az árakról, így tudatosabb döntéseket hozhatnak. A GVH a vállalásra való tekintettel az ügyben jogsértést nem állapított meg, így bírságot sem szabott ki. Az Airbnb a döntés kézhezvételét követő 120 napon belül köteles végrehajtani az előírt lépéseket, a teljesítést igazolnia kell a GVH-nak. A kötelezettségvállalás teljesülését a GVH utóvizsgálat keretében ellenőrzi – közölte a hivatal.

Az Airbnb a döntésre reagálva megerősítette: minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az ügyfelek azt az árat lássak foglaláskor, amelyet majd fizetniük kell. A vállalat folyamatosan igyekszik frissíteni és javítani a feltüntetett árakat, hogy az a lehető leghatékonyabb legyen a közösség számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem minősítette fel a Digit a Moody's

pén jún 22 , 2018
Levette a napirendről a Digi Communications NV (Digi) távközlési holdingcég felminősítését kedden a Moody’s Investors Service, más tényezők mellett azzal indokolva a lépést, hogy a cég leányvállalata, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. adósságból finanszírozott tranzakcióval megvásárolja az Invitel Távközlési Zrt.-t. A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban bejelentette, hogy az osztályzatjavítás […]

Friss, ropogós