Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a kiberbiztonságról

A kiberbiztonságról írt alá elnöki rendeletet csütörtökön Donald Trump amerikai elnök.

A rendelettel a republikánus elnök a szövetségi kormányzat számítógépes rendszereinek és az országos infrastruktúra fontos elemeinek védelmét kívánja biztosítani a számítógépes támadások ellen. A választási kampányban és megválasztása után is Trump a kormánya egyik legfontosabb feladatának nevezte a számítógépes rendszerek biztonságának megteremtését. A januári beiktatása utáni napokban már aláírt egy ilyen értelmű rendeletet, ám visszavonta, mert további konzultációkat akart különböző szövetségi intézményekkel és informatikai szakemberekkel.

Az amerikai szövetségi intézmények, és főleg a két párt számítógépes rendszerei ellen elkövetett hackertámadások a tavalyi elnökválasztási kampány fontos – és elemzők szerint az elnökválasztás eredményét is befolyásoló – tényezői voltak. Amerikai hírszerző szervezetek igazolták a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton és pártja számítógépes rendszerei elleni hackertámadások tényét, és egyes elemzők ezeknek az Oroszországnak tulajdonított beavatkozásoknak is tulajdonítják Clinton vereségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Brit bűnüldözési hatóság: senki ne fizessen a hackereknek

sze máj 17 , 2017
A szervezett bűnözés ellen küzdő brit hatóság arra szólította fel hétfőn a kibertámadás célpontjává vált számítógépek üzemeltetőit, hogy semmiképpen se fizessenek a zsarolóvírus terjesztőinek. A megtámadott számítógépeken megjelenő üzenetek 300 dollárnak megfelelő összeget követelnek a bitcoin nevű virtuális valutában a vírus által hozzáférhetetlenné vált adatok feloldó kódjáért. A négy éve […]
hacker

És még ez is...