Domain regisztráció: lesz-e pályacsúcs?

domain regisztrációAz év végéhez közeledve össze lehet hasonlítani a magyar domainek számát az előző év adataival, valamint megközelítőleg előre jelezhető az év hátralévő két hónapjának alakulása is.

A Rackhost szakemberei szerint az év elején bejegyzett havi több mint 12 ezer .hu domainhez képest a nyári időszakban jelentősen visszaesett a regisztrációk száma, augusztusban éppen hogy csak meghaladta a hétezret, viszont szeptembertől újra növekedésnek indult. Az októberben regisztrált .hu domainek száma majdnem négyszázzal felülmúlta a szeptemberi számokat, azaz az emelkedés tovább folytatódott. A nyári enyhülést újabb emelkedés követi a domain regisztrációs statisztikában is. Ennek oka, hogy mikor a járvány elérte hazánkat, szigorítások léptek életbe és sok üzlet bezárásra kényszerült, emberek veszítették el munkahelyüket. A helyzet következtében az üzletek elindították saját honlapjukat, webshopjukat, valamint vállalkozók, magánszemélyek is igyekeztek az online térbe terelni korábbi tevékenységeiket, melyhez persze domain névre volt szükség. Ez magyarázza, hogy a járvány előretörésével egyidejűleg a domain regisztrációk száma is az egekbe szökött. A 2021. januári rekord adatokat azóta meg sem közelítette a .hu domain regisztrációk száma, viszont ha a koronavírus járvány egyes hullámaira és a vele járó korlátozó intézkedésekre gondolunk, akkor a domain statisztika is nagyjából ezzel egy irányban mozghat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elismerten családbarát a DevMads

hét nov 29 , 2021
Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány átadta Az Év Családbarát Vállalata díjakat. A kisvállalati kategória fődíjasa a pécsi DevMads Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság lett. A méltatás szerint az informatikai cégnél a családi kötelékek erősítésére a törvényes évi szabadságon felül születésnapon és karácsony előtt ajándékszabadságot kap minden kolléga. A munkahely rugalmassága […]
család

És még ez is...