Az Intel segít Stephen Hawkingnak

HawkingAz Intel Stephen Hawking professzorral közösen bemutatta új , a professzor által évtizedek óta használt rendszernél sokkal korszerűbb kommunikációs platformját, hozzásegítve a neves professzort ahhoz, hogy a külvilággal könnyebben és hatékonyabban tudjon kommunikálni. A személyre szabható platform jövő év januárjától a kutatók és a technológiai világ számára is nyílt és hozzáférhető lesz.

Az Intel kifejezetten Hawking professzor igényeit figyelembe véve fejlesztette ki a kommunikációs megoldást ACAT néven (Assistive Context Aware Toolkit), amely nem csupán a professzor külvilággal való kommunikációját segíti, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy a jövőben más motoros idegrendszeri betegséggel és bénultsággal küzdő beteg számára is megoldást nyújtson a modern és személyre szabható platform által.

„Az orvostudomány nem volt képes rajtam segíteni, így a technológia volt az, amire támaszkodni tudtam a mindennapi kommunikáció során, és ami segített abban, hogy élni tudjam az életem” — mondta Hawking. Hozzátette, az Intel immár húsz éve támogat abban, hogy nap mint nap azt csinálhassam, amit szeretek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tesco boltokká válnak a buszmegállók

csü dec 4 , 2014
Az ingyenesen letölthető Tesco Online Bevásárlás alkalmazássegítségével a buszra várva, a buszmegállóban is lehet bevásárlni. Budapest 12 forgalmas buszmegállójában kiplakátozzák a Tesco áruházak terméket, s minden termék alatt egy vonalkód áll. Nincs más tennivaló, mint az AppStore vagy a Google Play áruházból ingyenesen letöltött Tesco Online Bevásárlás alkalmazásod bal felső […]

És még ez is...