DJP: újabb gyermekvédelmi honlap indult

Az internet biztonságos és tudatos használatához nyújt útmutatást a digitális gyermekvédelmi honlap, ahol ajánlások, tananyagok, a tudatosítást segítő kisfilmek és egyéb szakirodalom érhető el – közölte a Digitális Jólét Program (DJP).

A közlemény szerint a digitalisgyermekvedelem.hu honlapon elérhető 32 részletes óraterv a pedagógusoknak nyújt érdemi segítséget. Két nagy témakör közül lehet választani: “a média társadalmi szerepe”, illetve a “részvétel az e-társadalomban”. Az oldalon rövid ajánlások is olvashatóak, a szituációs kisfilmek pedig olyan témákat járnak körül közkedvelt színészek segítségével, mint például a likefüggőség, az online zaklatás, a testképzavar, valamint a fake news/álhírek. Szintén elsősorban a pedagógusoknak, de a szülőknek is segítséget nyújthat az a linkgyűjtemény, amelyben száz, a gyermekek online védelmét, a tudatos internethasználatot segítő link található, de ennek rövidebb, könnyebben átlátható változata is elérhető. A szülők számára emellett hat, az online médianevelés kockázatát bemutató, letölthető tájékoztató anyag is a rendelkezésre áll – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Schanda szerint gördülékeny az átállás a digitális munkarendre

ked márc 24 , 2020
Gyorsan és gördülékenyen zajlik az átállás a digitális munkarendre az új koronavírus-járvány idején – nyilatkoztsa az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az egyik, korábban szebb napokat megélt napilapnak. A interjúban Schanda Tamás azt mondta, hogy a tárca felmérte a szakképző iskolák ellátottságát digitális eszközökkel. Már zajlik az […]
Schanda Tamás János, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára

Friss, ropogós