Na végre! Android 7.0 és 5.0 EMUI frissítést kap a Honor 8

A hónap végéig csaknem minden magyarországi Honor 8 tulajdonos telepítheti telefonjára a legújabb Android 7.0 operációs rendszert és EMUI 5.0 felhasználói felületet. A frissítés egyszerűsített és testre szabhatóbb kezelőfelületet, fejlettebb funkciókat és hatékonyabb működést biztosít a Honor 8 okostelefonoknak.

A kezelőfelület egyik legnagyobb újítása a számítógépeken ismert osztott képernyős elrendezés. Az új nézetet támogató alkalmazáson belül a négyzet alakú Áttekintés gombot nyomva tartva az okostelefon többablakos nézetbe vált, így a képernyőn egyszerre két alkalmazást jeleníthető meg. Például a képernyő egyik felén Skype hívás vagy YouTube videó nézése közben a képernyő másik felén elolvashatjuk és megválaszolhatjuk aktuális üzeneteinket. Egy másik praktikus újítás, hogy az Áttekintés gombra duplán rábökve a legutóbb használt alkalmazás nyílik meg. Az új energiatakarékos mód aktiválást követően korlátozza a háttéralkalmazások aktivitását, csökkenti vagy kikapcsolja egyes vizuális hatásokat és hangokat, és kikapcsolja a háttérben az e-mail lekérést a fogyasztás csökkentéséhez.

Szintén feltűnő változás az értesítési rendszer átalakulása. Az értesítési panel jobban olvasható, fehér hátteret kapott, amelyen az egy alkalmazásból érkező értesítések mostantól egy csokorba összevonva jelennek meg. A megoldással az értesítési panel átlátható marad, míg a kiválasztott alkalmazás értesítőjét kibontva továbbra is egyenként kezelhetők az értesítések. További újdonság, hogy az értesítési beállítások változtatása és az azonnali válaszadási lehetőség immár közvetlenül az értesítésre kattintva, az üzenetküldő alkalmazás megnyitása nélkül lehetséges. Utóbbi funkció korábban csak a Hangouts és a Messenger esetében volt elérhető. Az értesítések mellett az értesítés felett megjelenő gyorsindító panel is megújult. Az elsőre megjelenő öt leggyakrabban használt gyorsindító ikon és a lenyíló ablakban található funkciók is személyre szabhatóvá váltak.

Praktikus újítások
• A továbbfejlesztett adatforgalom vizsgálatnak köszönhetően a készülék csökkentett üzemmódba vált, ha nem érzékel aktivitás, például zsebbe vagy táskába helyezést követően.
• Hasznos újítás még a véletlen képernyő érintés felismerése. A rendszer felismeri, ha a képernyőhöz valószínűleg nem szándékosan értünk hozzá és nem reagál rá. Ilyen esetek lehetnek a tárcsázás, a fotózás vagy a szövegírás közben történt nem releváns képernyő érintések.
• Szintén praktikus új funkció a Phone Clone telefon adatmásolás. Ez nemcsak a régi és új telefonok, hanem a különböző operációs rendszerek esetében is működik. Így mostantól még egy iOS rendszerről sem probléma az átállás egy új Honor 8 okostelefonra.
• A rendszer biztonsági frissítései mostantól a háttérben töltődnek le, ezért nem kell várni, amíg a készülék szinkronizálja a legfrissebb biztonsági eszközöket.
• A fájlszintű titkosításnak köszönhetően az új Android rendszer nemcsak az egész tárhelyet, de minden egyes fájlt külön-külön izolál és véd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Stratégiai partnerségre lépett a Telenor-csoport és a Netflix

csü márc 2 , 2017
Globális stratégiai partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix internetes televíziós tartalomszolgáltató – közölte a távközlési társaság magyarországi leányvállalata. Az együttműködés első lépéseként a norvég tévészolgáltatók közül a Telenor elsőként nyújt set-top boxba integrált Netflix-szolgáltatást a Telenor-csoporthoz tartozó Canal Digital Cable kábel- és műholdas televíziós szolgáltató ügyfelei számára. Az előfizetők […]

És még ez is...