Direct One: Új év, új izgalmak

Direct One műsorajánló 2024 januárAz ünnepeket követően sem fogyott ki a Direct One a meglepetésekből. A horror és a vígjátékok kedvelői lebilincselő új sorozatokkal, a magyar filmrajongók klasszikus filmekkel találkozhatnak, de népszerű tartalmakat is nézhetünk a Direct Now appban.

Borzongató történet a dzsungelből

Igazi különlegességgel indítja az évet a Direct One, ugyanis az applikációban már elérhető a hat régi barát újratalálkozásáról szóló Zokogó erdő című burmai horrorsorozat, amelynek szereplői hátizsákos kirándulásra indulnak egy erdőben. Csakhogy tudtukon kívül a dzsungel egy tiltott területére tévednek, és a meghitt, önfeledt túrát furcsa és megmagyarázhatatlan események sora kezdi beárnyékolni. Kezdetét veszi a túlélésért folytatott ádáz küzdelem, amelynek fordulatai garantáltan a képernyő elé szegezik a nézőt. A tét ugyanis az hogy a főszereplők élve vagy holtan kerülnek-e ki az elátkozottnak tűnő erdőből.

A csodacsatárNosztalgikus esték valódi klasszikusokkal

A magyar filmtörténet hosszú és gazdag múltra tekint vissza, ráadásul számos klasszikus ma is kiváló szórakozást nyújt, amelyek a Direct One nézői számára biztosan nem kerülnek a feledés homályába.

Januárban hétköznap esténként a Direct One csatornán, a premiert követően pedig a Direct Now videótárában is láthatók lesznek olyan művek, mint a Ferrari Violetta és Zenthe Ferenc főszereplésével készült, 1955-ben bemutatott 2×2 néha 5, amelyben két nagyon különböző ember, egy matektanár és egy pilóta találkozik. Románcukat fülbemászó dalok, szerethető mellékfigurák és látványos légi felvételek kísérik.

Ahol a foci nemzeti sorskérdés, ott bármi megtörténhet – mondja az 1957-ben bemutatott A csodacsatár című vígjáték. A szórakoztató köntösbe csomagolt rendszerkritika az Aranycsapat sikerei idején tomboló futballmánia és a diktatúra elé tart görbe tükröt, a főbb szerepekben pedig Mányai Lajos, Feleki Kamill és Sinkovits Imre alakítását láthatjuk.

A Kádár-rendszer sokáig betiltott szatírája az 1971-es A sípoló macskakő, amelyben a vidéki építőtáborba érkező fiatal fiúk szembesülnek azzal, hogy nincs munka a földeken, a felügyelők pedig hiába akarják fenntartani a dolgos hétköznapok látszatát, a tábor rendje egyre inkább felbomlik. A film egy hétköznapi helyzetet mutat be, ám egy nagyobb volumenű, összetettebb jelenségről mond éles kritikát.

Károlyi Mihályné, született Andrássy Katinka életének egy szakaszát mutatja be az 1984-es A vörös grófnő, amelyben a Básti Juli által alakított arisztokrata lány fejlődését ismerhetjük meg, aki férje hatására a monarchiát támogatta, viszont az évszázad viharai során megismerte a demokráciát, a fasizmust és a kommunizmust, amik erősen befolyásolták világnézetét.

Forró nyomozások a leghidegebb napokra

A nappalok ugyan már egyre hosszabbak, igazi jó időre egyelőre nem számíthatunk. Bár a túrabakancsok és a rövidnadrágok sokaknál talán még a szekrényben pihennek, unatkozni így sem fogunk, hiszen a Direct One sokszínű tartalmakkal garantálja a szórakozást.

Az év elején a csatornán és a Direct Now alkalmazásban is megtekinthető lesz egyebek mellett a Lebegés című film, amelynek főszereplőjét, a korábban emberölésért elítélt Jordant (Billy Bob Thornton) szabadulása után lelkiismerete abba a városba viszi, ahol a bűntényt elkövette. Evans lelkésztől (Morgan Freeman) munkát és szállást kap, az idő múlásával pedig rá kell jönnie, hogy bár másoknak tud segíteni abban, hogy higgyenek a jövőben, a saját múltját nem tudja eltörölni.

Meghökkentő állást kap Amerikában a januári repertoárban szintén elérhető A guru című vígjáték főhőse, aki azért utazik az Egyesült Államokba, hogy ott valódi filmsztár válhasson belőle. Az egyik meghallgatáson egy felnőttfilmes színésznővel találkozik, akinek a segítségével az Indiából származó férfi olyan vállalkozásba csöppen, amiről nem is álmodott: New York első szexgurujaként próbálja ki magát.

A múlt eseményei kísértik a Simpatico című amerikai filmdráma főszereplőit, a díjnyertes lovakat tenyésztő házaspárt, Lyle-t és Rosie-t, akiknek tökéletes életét megtöri egykori barátjuk, a lecsúszott magándetektív Vinnie, aki egy múltban történt lóverseny-csalás leleplezésével fenyegeti őket. De vajon kiderül az igazság? A történet végkimenetelét a Direct Now appban megismerhetjük.

Sötét titkokra derül fény A dolgok állása című thrillerben, amelyben egy veterán újságíró (Russell Crowe) összeáll egy fiatal riporterrel (Rachel McAdams), hogy egy befolyásos politikushoz (Ben Affleck) kötődő nő gyanús halála után nyomozzanak. Az ügy alapjaiban rengetheti meg az országot, miközben a két újságíró élete is veszélybe kerül. Fantasztikus szereposztás, izgalmas történet – nem érdemes kihagyni januárban!

Super BowlKözeleg a Super Bowl-őrület

A magyar élvonal csapatai még készülnek a szezon februári folytatására, a Premier League-ben viszont az év első hónapjában is izgalmasnak ígérkező összecsapásokat követhetnek a szurkolók. A Liverpool január 31-én az Anfield Roadon fogadja a Chelsea csapatát, ráadásul a két csapat januárban a ligakupa elődöntőjében is pályára lép: a vörösök a Fulham, míg a kékek a Middlesbrough ellen játszanak. Javában zajlik a rájátszás a profi amerikaifutball-bajnokságban, és hamarosan az is kiderül, kik csapnak össze a helyi idő szerint február 11-én este megrendezésre kerülő Super Bowlon.

Jó hír azoknak a szurkolóknak, akik szeretnék élőben nézni az év eleji sportdömpinget, hogy a Direct Now alkalmazással bárhol, akár buszon vagy vendégségben is követhetjük a mérkőzéseket, ráadásul sok csatorna hét napon keresztül visszanézhető. A Direct One sporthubjában pedig minden fontos információt egy helyen megtalálunk kedvenc bajnokságainkról és csapatainkról.

Sorozatmaratonok a Direct Now appban

A Direct Now app felhasználói számára biztosan ismerősen cseng az Ördögtorok című sorozat címe, amelynek epizódjai január 22-től a Direct One csatornán is láthatók. Ha lemaradtál a misztikus bolgár krimiről, ismerd meg Philip, a rendőr és Miya, a profilozó történetét, akik egy rejtélyes gyilkosság felderítésén dolgoznak, mígnem szembesülnek a rideg valósággal: egyikük ereiben a gyilkos vére folyik. Ha függőséget okozna a történet, a széria minden része elérhető az appban.

A családon belüli kapcsolatok nem mindig egyszerűek. Így van ezzel a Néma szavak című sorozat főszereplője, Julia is, akinek sosem volt könnyű viszonya az édesapjával (Jean Reno). Az apa azonban egy nap hirtelen meghal. A temetés után Julia egy ládában kézhez kap egy, az apja memóriájával rendelkező életnagyságú androidot, aminek az akkumulátora mindössze hat napig bírja. A nő a szerkezettel együtt útra kel, és rátalál a küldetésére. Hogy miről van szó? Január 23-tól kiderül a Direct One csatornán, az appban pedig a szeretnivaló minisorozat minden része bármikor megtekinthető, és egyben ledarálható.

Indítsd népszerű szériákkal az évet

Lemaradtál a tavalyi év sikeres sorozatairól? Újranéznéd a kedvenc jeleneteidet? A Direct Now alkalmazásban a tavaly tavasszal bemutatott Django című westernsorozat és az ősszel a kínálatba érkező A brigád is elérhető, ráadásul a hónapban a csatornán is követheted az epizódokat. Elevenítsd fel a lánya után kutató Django történetét, akit felesége és gyermekei évekkel korábbi meggyilkolása kísért, vagy indítsd az évet a francia B.R.I terrorellenes csapat lebilincselő mindennapjaival, akik azért küzdenek, hogy megakadályozzák a párizsi bandaháborút.

Sosem elég a krimisorozatokból? Akkor nem érdemes kihagynod a sztárszereplőket felvonultató Határtalanul szériát! A történetben mások mellett Donald Sutherland, William Fichtner és Tom Wlaschiha alakítják a Nemzetközi Büntetőbíróság felügyelete alá tartozó különleges egység nyomozóit, akik határokon átnyúló vizsgálatokat folytatnak. A sorozat a négy fal közé hozza az utazás élményét is, hiszen az epizódok egzotikus tájakon és Európa nagyvárosaiban játszódnak. lesz, akit a három évad a képernyők elé szegez majd.

A Direct Now alkalmazás sokszínű videótárában továbbra is megtalálható emellett az emberi kapcsolatokról, különösen a félelmekről és a magányról szóló Ösztönök hálójában erotikus thrillerszéria, illetve a hat egymást nem ismerő ember történetét feldolgozó Hat idegen, akik egy kényszerleszállást követően rejtélyes balesetekkel és eltűnések sorozatával találkoznak.

Elérhető a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő hírhedt venezuelai politikai terrorista, llich Ramírez Sánchez, a „Sakál” igaz történetén alapuló Carlos című széria, valamint a Barátság a síron túl, amelyben a Nobel-díj várományos Hermann Wiegandot holtan találják, ám barátai úgy döntenek, az elismerés bejelentéséig titokban tartják a férfi halálát, ami bonyodalmakat okoz. A Direct Now appal egyszerre több műsort is követhetünk egy időben több eszközön, így nem lesz vita abból, ha egyszerre néznénk szeretett sorozatainkat, vagy a család többi tagja más műsorra vágyik.

Bolygónk a FöldFedezd fel a természet csodáit és nézd meg a tavalyi év kasszasikerét!

A természet és az állatvilág kedvelői számára is új tartalmakat tartogat az app, hiszen elérhetővé vált a Love Nature videótár. Többek közt olyan ismeretterjesztő sorozatokat nézhetünk, mint a segítőkutyák életét bemutató Különleges munkakutyák, felfedezhetjük az Arab-félsziget tengeri világát az Arab tengerek epizódjai által, a Malawi állatmentők részeiben pedig egy állatorvoscsapatot követhetünk, akik azon dolgoznak, hogy második esélyt adjanak a bajba jutott állatoknak.

Tavaly év végén debütált Bolygónk, a Föld 3 teljes évada, a páratlan David Attenborough narrálásával, amely most már a BBC Earth videótárban is elérhető az appon belül. A bámulatos ismeretterjesztő szérián keresztül felfedezhetjük bolygónk állatvilágának legcsodálatosabb élőlényeit, miközben a világ minden táját bejárjuk a legmagasabb hegyektől a legmélyebb óceánokig, a sötét barlangoktól a forró sivatagokig. Valóban kihagyhatatlan képkockák!

Az alkalmazás egyik előnye, hogy a bemutató után számos tartalom visszanézhető. Így már mi is részesei lehetünk a rózsaszín univerzumnak a tavalyi év egyik kasszasikere, a Barbie által, amelyben Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) a való világba utazik, hogy helyreállítsa a Barbielandben kialakult zűrzavart. Aki nem fél a fülbemászó dallamoktól, a végletekig rózsaszín díszletektől, a sírástól és a sírva nevetéstől, biztosan kedvelni fogja Greta Gerwig filmjét.

Kisebb hírverést kapott, de annál szórakoztatóbb a Jennifer Lawrence főszereplésével készült Barátnőt felveszünk, ami a könnyed humor mellett mélyebb témákkal is foglalkozik: a megrekedtség létállapotával, az emberi kapcsolatoktól való félelemről vagy a valódi felelősségvállalásról.

Az idén emellett visszatért a True Detective című sorozat is, az új évadban ráadásul Jodie Foster nyomoz egy rejtélyes gyilkosság ügyében a jeges Alaszkában. A bemutatót követően az új részek a Direct Now appban is elérhetőek lesznek, de a csatornák élő adását akár valós időben is nézhetjük, egyszerre több eszközön.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Képes váltja Szalayt

szo jan 27 , 2024
Február elsejétől -Szalay Imre nyugdíjba vonulásával-, Képes Gábor lett a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) új ügyvezető igazgatója. Képes az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE Bölcsészettudományi Kar (ELTE BTK)) magyar szakán diplomázott 2004-ben. 2001-től az ELTE BTK-n a Bölcsészettudományi Informatika Önálló Program demonstrátora, majd megbízott előadója. Itt […]
Képes Gábor, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság ügyvezető igazgatója

És még ez is...