CSR: két lépcsőben, több mint nyolcszázzal csökkenti dolgozói létszámát a Bosch hatvani gyára

Bodó Teodóra, a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatójaKét lépcsőben több mint nyolcszáz munkavállalójával bont szerződést a Bosch hatvani gyára – közölte Bodó Teodóra, a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint a hatvani, autóelektronikai termékeket előállító telephely fenntartható működése érdekében április végéig hétszáz kölcsönzött munkavállalói szerződés szűnik meg. Az év végéig pedig további maximum 130-cal csökkentik a gyártást támogató -indirekt- munkakörben dolgozók létszámát. Bodó a döntést indokolva kifejtette: az autóipari megrendelések jelentősen csökkennek világszinten, és a mobilitási technológia is paradigmaváltáson megy keresztül. Az előrejelzések szerint az autóiparban a válság utáni visszarendeződésre még sokat kell várni: a folyamat várhatóan nem zárul le az idén, mint ahogyan a globális gépjárműgyártás volumene sem éri el a válság előtti értéket.

Nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft. 2018-ban átlagoan 4823 főt foglalkoztatott. Akkori forgalma 1,8 milliárd euró (ez az akkori 321 forintos forintárfolyamon számolva ez megközelítőleg 577,8 milliárd forint), adózott eredménye 28,7 millió euró (megközelítőleg 9,21 milliárd forint) volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EB: a fertőzés nyomon követésére szolgáló mobilalkalmazások segíthetik a karantén feloldását

ked ápr 28 , 2020
A fertőzöttekkel való érintkezés nyomon követésére szolgáló mobilalkalmazások kulcsszerepet játszhatnak a válságkezelésben, segíthetik a fizikai távolságtartást előíró intézkedések fokozatos megszüntetését, azonban teljes mértékben meg kell felelniük az uniós adatvédelmi szabályoknak – közölte az Európai Bizottság (EB). A koronavírus-járvány visszaszorítására hozott kijárási korlátozások fokozatos feloldásának támogatására az uniós tagállamok eszköztárat hoztak […]
okostelefon

Friss, ropogós