Peking tiltakozik a kínai vállalatok szankciói miatt

USA vs. KínaPeking felszólalt a kínai vállalatok érdekeinek védelmében, miután az Egyesült Államok gazdasági tiltólistára helyezett hét kínai szuper-számítástechnikai vállalatot.

Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Kína meg fogja tenni a szükséges lépéseket a vállalatok jogainak és érdekeinek biztosítására. Az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön jelentette be, hogy hét kínai vállalatot exportellenőrzési tiltólistára helyez, arra hivatkozva, hogy részt vesznek a kínai hadsereg által használt szuperszámítógépek készítésében. A minisztérium közleményében kiemelte: a cégek tevékenysége szembemegy az amerikai nemzetbiztonsági és külpolitikai érdekekkel. Az amerikai tiltólistát 1997 februárjában hozták létre, a rajta szereplő vállalatok, kutatóintézetek és egyének csak külön engedéllyel exportálhatnak illetve szállíthatnak az Egyesült Államokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megvizsgálták az online oktatást: nem vált be

szo ápr 10 , 2021
Súlyos tanulási hiányosságokhoz vezettek tavaly a koronavírus-járvány miatti iskolabezárások, az alsó tagozatos diákok jóformán semmilyen haladást nem értek el az otthoni tanulással, az alacsony műveltségű családokban különösen markáns a tanulási veszteség – állapították meg az Oxfordi Egyetem kutatói. Az oxfordi kutatók Hollandiában gyűjtött adatokat elemezve vonták le következtetéseiket, a nyugat-európai […]
tanuló osztály

És még ez is...