Cisco: ez a jövő VI.

mero-muszerA Cisco Tech Radar néven évente összeállítja aktuális prognózisát. A társaság nyolcvan szakértő bevonásával vizsgálják azokat a technológiai trendeket, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során komoly hatással lehetnek az informatika mindennapjaira.

Egyszerűsödő hálózatok
Előrejelzés: 2018-ra több mint húszmilliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon, ezért – az IoE támogatása érdekében – kulcsfontosságú a hálózatok automatizálása. Az M2M (machine-to-machine) kapcsolatok száma 2018-ra eléri a 7,3 milliárdot. (forrás: Cisco VNI, ENSZ-előrejelzés). Számos vállalatnál jelentős lendületet kap a DevOps. A CA 2013-as it-felmérése szerint a megkérdezett cégek 39 százalékánál várható a DevOps bevezetése, 27 százaléknál pedig már megkezdődött ez a folyamat.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha egy üzemben a gyártás és a felhasználói igények elemzése szorosabban integrálható, egyszerűbbé válik az optimális karbantartási időszakok meghatározása. Egy másik példa az energiaszolgáltatás, ahol az okos mérőórák és a háttérben futó, felhasználói adatokat kezelő infrastruktúra integrációjával hatékonyabbá tehető a számlázás. Ez a konvergencia új megközelítést követel meg az alkalmazások fejlesztése és működtetése terén. A DevOps mozgalom elterjedésével rövidülhetnek a fejlesztési fázisok, miközben javul a fejlesztés minősége. Ehhez azonban még számos akadályt – köztük kulturális kihívásokat is – le kell küzdeni.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2015: fura idők jönnek II.

hét dec 22 , 2014
A Samsung szerint 2015-ben és azt követően öt technológiai trend határozza majd meg a mindennapi életünket. A társaság a következő technológiai trendek előretörését várja 2015-ben. A munka és a magánélet összemosódik, a leghatékonyabb időszak ugyanis nem feltétlenül munkaidőbe esik. Az alkalmazások újabb hullámának és a viselhető technológia elterjedésének köszönhetően sokkal jobban […]