CSR: Az SAP háromezer alkalmazottat bocsát el

Christian Klein SAP2023 nagyon rossz évnek indult az it-ipar számára. Korábban jól prosperáló it-cégek -mint az SAP-, tömegesen bocsátják el alkalmazottaikat.

Neves it-cégek sorra adják ki az elbocsátásokkal kapcsolatos közleményeit. A legnagyobb német informatikai vállalat, az SAP azt tervezi, hogy elbocsátja alkalmazottainak mintegy 2,5 százalékát, azaz nagyjából háromezer embert. A jövőben azokra a területekre koncentrálunk, ahol a legnagyobb fejlődést tudjuk elérni — jelentette ki Christian Klein, az SAP vezérigazgatója. Akkora a baj, hogy az SAP kénytelen a korábban, 2018-ban a Qualtricsban LLC-ben megszerzett 71 százalékos részasedését is áruba bocsátania. A részvények eladásához a Morgan Stanley segítségét kérték.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Informatikus alapképzést indít a Széchenyi István Egyetem

vas jan 29 , 2023
A hallgatói kiválóság fejlesztését előtérbe helyező, hat féléves, magyar nyelvű, nappali alapképzésben megvalósuló programtervező informatikus szakot indít idén szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetem. A képzés a szoftverfejlesztés és a modellezés tárgykörében projektorientált oktatást, céges munkatapasztalat szerzését, valamint nemzetközi projektekben való részvételt is kínál. A hallgatók a mesterséges intelligenciától egészen […]
Horváth Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karának dékánja

És még ez is...