CSR: A Mészáros Csoport általános iskolákat támogat

Mészáros LőrincÚjra pályázhatnak az általános iskolák a High-Tech Suli programban elérhető, kétszázmillió forint értékű támogatásra.

A programot létrehozó Mészáros Csoport közleménye szerint idén újabb öt intézmény csatlakozhat a programhoz, és ezzel együtt 39 iskola diákjai élvezhetik már a minden igényt kielégítő, digitális tanterem adta lehetőségeket. A közlemény szerint Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a program közösségi oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy pályázat útján egyenként negyvenmillió forint értékű fejlesztéshez juthatnak hozzá a nyertes intézmények, és ezzel újabb iskolák csatlakozhatnak a High-Tech Suli közösséghez. A Mészáros Csoport által létrehozott programban részt vevő iskolák immár több éves tapasztalattal rendelkeznek, és mára egy tudásmegosztáson alapuló közösséggé fejlődtek, amely egyre vonzóbb az innovatív, fejlődésre nyitott köznevelési intézmények számára.

A program különösen népszerű a szülők körében

A közleményben Horváth Ádámot, a program szakmai vezetőjét idézve azt írták, „az elmúlt évek tapasztalatai segítenek abban, hogy a korábban csatlakozott intézményeket folyamatosan fejlesszük, de abban is, hogy az újabb pályázatokat finomhangoljuk annak érdekében, hogy minél jobban hasznosuljanak az elnyerhető eszközök, és az iskolák minél gördülékenyebben be tudják építeni a hétköznapjaikba az új módszertanokat”. A program különösen népszerű a szülők körében, és a számok azt mutatják, hogy a pályázaton nyertes iskolákban folyamatosan emelkedik az oda jelentkező tanulók száma – tette hozzá Horváth Ádám. A tájékoztatás szerint a támogatás révén az iskola által kijelölt terem felújításon esik át, és olyan eszközök kapnak helyet benne, mint az interaktív panel, laptopok, MakeBlock robotkészlet, Micro:bit készlet, Maker’s Red Box tananyagcsomag, lézervágó vagy 3D nyomtató.

Mint írták, a High-Tech Suli program nemcsak új eszközöket ad, hanem olyan kompetenciák fejlesztésének a lehetőségét, amelyekre másként talán nem is lenne esély, de hatalmas segítséget jelentenek majd az életben, a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a tanulók jövőre való felkészítésében. A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve a féléves képzésen kívül a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek. A pályázatot február 11-ig nyújthatják be az intézmények, a termek felszerelése és a program indulása várhatóan még az idei tanévben megtörténik. A részletek a hightechsuli.hu oldalon találhatók.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Unió megerősítené a gazdaság biztonságát

pén jan 26 , 2024
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság javaslatot mutatott be szerdán az unió gazdasági biztonságának megerősítésére, amelyet a brüsszeli testület a versenyképesség előmozdítása, a kockázatok elleni védelem és az országok lehető legszélesebb körével való partnerség kialakítása révén kíván előmozdítani. Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos brüsszeli sajtótájékoztatóján közölte, az EU gazdasági biztonságának megerősítésére a […]
Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos

És még ez is...