Bővebb már alig lehet a „GLS XXL” szolgáltatása

GLSA GLS Hungary bővítette az akár nyolcvan kilogrammos küldeményekre vonatkozó „GLS XXL” szolgáltatását: már nem csak a megrendelt fehéráruk házhoz szállításával, hanem ezzel egyidőben a használt, cserélendő eszköz elszállításával is meg lehet bízni a céget.

A GLS Hungary 2023 áprilisában vezette be „GLS XXL” szolgáltatását, amellyel a vállalat már nem csak postai csomagok szállításában nyújt megoldást megbízóinak, hanem a szállítmányozás területén is. A cég hazánkban elsőként vállalkozott arra, hogy az akár nyolcvan kilogramm súlyú küldeményeket a felvételt követően, egy munkanapos átfutási idővel kézbesíti az ország bármely pontjára. A sikeres bevezetési időszakot követően, a piaci visszajelzéseket is figyelembe véve decemberben tovább bővítette szolgáltatását a cég. Az online vásárlások számának növekedésével egyre változatosabb termékeket rendelnek házhoz az emberek, melyek kiszállítása bizonyos esetben a hagyományos csomaglogisztikai megoldásokkal nem kivitelezhető. Ebből adódóan a logisztikai szolgáltatóknak egyre sokoldalúbb szolgáltatási portfólióval kell rendelkezniük ahhoz, hogy a piac meghatározó szereplői tudjanak lenni.

A GKID 2023-ban publikált Online csomaglogisztikai körképe rámutat arra, hogy azok a kereskedők, akik akár csak időszakosan is adnak fel a standardnál nagyobb méretű küldeményeket, azok nehezebben, esetleg csak kompromisszumok árán találnak megfelelő szállítót. A GLS Hungary 2023 áprilisában bővítette portfólióját az úgynevezett kétemberes szállítással, amivel erre a nehézségre nyújt megoldást. A „GLS XXL” szolgáltatás bevezetésével új piacra lépett a cég és a csomaglogisztika mellett immár több mint fél éve a szállítmányozás területén is támogatja partnereit, melyhez országszerte 13 depót és egy központi szortírozó üzemet működtet. Ezzel a hálózattal a GLS Hungary stratégiai közelségben van partnereihez, aminek köszönhetően, hazánkban egyedülálló módon országos szinten vállalja, hogy a nagyméretű, akár nyolcvan kilogramm súlyú küldeményeket a felvételt követően, egy munkanapos átfutási idővel kézbesíti az ország bármely pontjára.

Megerősítenék a pozíciójukat a szállítmányozási piacon

„Hosszú ideje terveztük a szolgáltatás bevezetését és nagy öröm számunkra, hogy bár új piacra léptünk, partnereink visszajelzései alapján ugyanazt a minőséget tudjuk biztosítani számukra a szállítmányozás területén is, mint amit a postai csomagok esetében már megszoktak tőlünk – jelentette ki Balázs Attila, a GLS Hungary ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a partnereink által nyújtott információk nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk és olyan szolgáltatásokat kínáljunk, melyekkel még inkább hozzájárulhatunk az üzleti sikereikhez.

Az ügyfelek visszajelzéseire alapozva a GLS további lépést tett annak érdekében, hogy megerősítse pozícióját a szállítmányozási piacon. A logisztikai vállalat 2023 decemberében tovább bővítette GLS XXL szolgáltatását, melynek keretében már nem csak a megrendelt fehéráruk (például háztartási gépek, mint hűtőszekrények, mosógépek, tűzhelyek) házhoz szállításával, hanem ezzel egyidőben a használt, cserélendő eszköz elszállításával is meg lehet bízni. A szolgáltatás jelenleg csak az erre szerződött cégek (például webshopok) számára elérhető, magánszemélyként egyelőre nem lehet igénybe venni. A címzettek többsége ugyanakkor olyan magánszemély, aki a GLS szerződött partnereitől házhoz szállítással rendelt valamilyen terméket. Példaként említették, hogy – ennek a szolgáltatásnak a keretében – szállítottak már kerékpárt, elektromos kerékpárt, fehérárut, lapra szerelt bútorokat és kerti eszközöket is.

A GLS üzleti éve április 1-től március 31-ig tart. Az elmúlt naptári évben a piaci dinamika kissé hektikusnak bizonyult: Magyarországon is voltak erősebb és gyengébb hónapok, de a kiskereskedelemben tapasztalható volumencsökkenés hatással volt az e-kereskedelmi eredményekre. Ebben a változékony környezetben a GLS automata hálózatának segítségével – amely mintegy 1500 tagjával a legnagyobb az országban – mérsékelte a cég a gyengült piaci környezetet. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. árbevétele 2022-ben 80,101 milliárd forint, 2021-ben 68,749 milliárd forint volt. A társaság 2022-ben 21,738 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 18,717 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fény derült a legnagyobb üzleti kockázatokra

sze jan 24 , 2024
A vállalatok számára 2024-ben is a kiberbiztonsági fenyegetések jelentik a legnagyobb üzleti kockázatot – közölte az Allianz. A biztosító társaság felmérése szerint az adatbiztonság megóvása a legjelentősebb kihívás a kiberkockázatokon belül, ezt követik a kritikus infrastuktúrát és az eszközöket érő támadások, valamint a zsarolóvírusok. Hozzátették, hogy a kiberbűnözés már harmadik […]
Allianz

És még ez is...