Azért az email az úr

Jelenleg az e-mail és a telefon a hazai vállalatok kommunikációjának fő csatornái, ugyanakkor komoly igény mutatkozik az egyszerű és költséghatékony webes és videokonferencia megoldások iránt, derül ki a Cisco hazai vállalatok körében végzett felméréséből. Nem meglepő, hogy a válaszadók szerint a költségcsökkentés továbbra is meghatározó lesz a hazai vállalatok életében, így az új kommunikációs technológiák bevezetésénél is elvárás a kiadások, például az utazási költségek csökkentése. Emellett a kommunikáció és a szervezeti működés hatékonyságának növelését, a döntési folyamatok felgyorsítását várják elsősorban. A felmérés résztvevői szerint az együttműködést támogató megoldások esetében – amelyeknél egy applikációból számos kommunikációs lehetőség elérhető – a leghasznosabb funkciók az azonnali üzenetküldés és telefon funkció integrálása, a jelenlét-információ (amelynek segítségével látható, hogy egy adott kolléga vagy partner éppen elérhető-e és milyen módon), valamint a webes konferenciához kapcsolódó fájlok felhőalapú tárolása és megosztási lehetősége.

Legfőbb megállapítások
A hazai vállalatok külső és belső kommunikációjának fő csatornája továbbra is az e-mail (34 százalék), amelyet a telefonos (26 százalék) és a személyes megbeszélés (23 százalék) követ. A vállalatnál használt kommunikációs csatornákat a munkatársak közel kétharmada (57 százalék) mobileszközökön (laptop, okostelefon, táblagép) veszi igénybe, az asztali eszközöket (PC, asztali telefon) a válaszadók 37  százaléka tekinti elsődleges kommunikációs eszköznek, míg 6 százalék használ számítógépre (pc vagy laptop) telepített telefonos alkalmazást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Multisoft: vége a lefedettlenségnek

sze okt 30 , 2013
A MultiSoft Számítástechnikai Kft. 42,4 millió forint összegű vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A társaság a pályázaton elnyert összeget a Microsoft Dynamics NAV mobil eszközökön elérhető alkalmazásának (MobileNAV) továbbfejlesztésére fordította. A MobileNAV megoldás […]

Friss, ropogós