Az ügyfelek az igazi nyertesei a Telekom – Telenor paktumnak… Persze! Ki más?

brilliantA Magyar Telekom és a Telenor Magyarország együttműködési megállapodást kötött 4G hálózatuk közös fejlesztésére és üzemeltetésére a 800 MHz-es frekvenciatartományban, amely a fővárost kivéve Magyarország teljes területét érinti. A megállapodás alapvető célja a 4G lefedettség és 4G alapú mobilinternet szolgáltatás mielőbbi biztosítása a Telekom és a Telenor vidéken élő ügyfelei számára. A 4G hálózattal már eddig is lefedett területeken, elsősorban a városokban pedig tovább javul a szolgáltatás minősége és elérhetősége.

A megállapodás értelmében a közösen kialakított kiépítési terv alapján – Budapest kivételével – a Telenor a Dunántúlon, a Telekom az ország fennmaradó részén fokozatosan építi ki és üzemelteti a 800 MHz-es 4G hálózatot, így 2015 végéig 800-800, vagyis összesen 1600 bázisállomást telepítenek, illetve működtetnek. A megállapodás részeként a szolgáltatók a 800 MHz-es sávban használt frekvenciablokkjaikat a másik szolgáltató által lefedett országrészben a másik szolgáltató részére bérbe adják.

A Telekom és a Telenor hálózat-megosztási megállapodása kizárólag technológiai együttműködés, amely a szolgáltatók kiskereskedelmi piaci tevékenységét semmilyen módon nem befolyásolja. A szolgáltatók továbbra is versenyhelyzetben lesznek egymással az általuk kínált szolgáltatások és ügyfélkiszolgálás terén, ugyanakkor a 4G lefedettség a vidéki régióban a megállapodásnak köszönhetően már a közeljövőben természetes lesz a 800 MHz-es tartományban — áll a Magyar Telekom közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NMHH jóváhagyta a Telekom - Telenor alkut

csü febr 26 , 2015
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jóváhagyta a Magyar Telekom és a Telenor hálózati összekapcsolódását a 800 megahertzes (MHz) frekvenciasávon – tájékoztatta az NMHH az MTI-t. Ez azt jelenti, hogy az NMHH jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. megállapodását, amelyben a szolgáltatók megegyeztek a 2014-ben […]
Star Trek

Friss, ropogós