Az NMHH jóváhagyta a Telekom – Telenor alkut

startrekA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jóváhagyta a Magyar Telekom és a Telenor hálózati összekapcsolódását a 800 megahertzes (MHz) frekvenciasávon – tájékoztatta az NMHH az MTI-t. Ez azt jelenti, hogy az NMHH jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. megállapodását, amelyben a szolgáltatók megegyeztek a 2014-ben sikeresen lezárult szélessávúfrekvencia-pályázaton megszerzett 800 MHz-es sáv másodlagos kereskedelméről (haszonbérlet) – közölte a hatóság.

A hatóság a műszaki előírások teljesítését és a jogszabályi környezetet megvizsgálta, és február 24-én jóváhagyta az így megvalósuló másodlagos kereskedelem tárgyában kötött szerződést – tették hozzá. Az NMHH-nak nincs hatósági hatásköre megvizsgálni a haszonbérleti megállapodás tartalmának versenyjogi vonatkozásait, ezért a határozatát tájékoztatás céljából megküldte a Gazdasági Versenyhivatalnak – közölte a szervezet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telekom - Telenor egyezség: a GVH eljárást indított

csü febr 26 , 2015
birkA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-vel és a Telenor Magyarország Zrt.-vel szemben. A vállalkozások, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tájékoztatta a GVH-t a vállalkozások között létrejött, szélessávú szolgáltatásaik nyújtását biztosító hálózataikat és frekvenciáikat érintő együttműködésről. A felek közötti együttműködés jelentős hatást gyakorolhat […]