Az oroszok mesterséges intelligenciával és digitalizációval erősítenek

Szergej SojguIdén az orosz csapatok irányítási rendszerét mesterséges intelligencia-technológiák alkalmazásával fejlesztik.

Mindezt Szergej Kuzsugetovics Sojgu orosz védelmi miniszter ígérte meg egy konferencián, ahol kijelentette, hogy „javítanunk kell az irányítás és kommunikáció rendszerén. Ennek érdekében aktívan fogjuk alkalmazni a mesterséges intelligencia-technológiákat”. Elmondta, hogy a védelmi minisztérium idén a légi- és űrerők – egyebek között a vadászgépek, bombázók és drónok – harci képességeinek javítását, valamint a nukleáris triád fejlesztését is tervezi. „A legelső terveink között szerepel a modern csapásmérő képességek arzenáljának bővítése. Ugyanilyen fontos feladat a személyi állomány felszerelésének és taktikai apparátusának mielőbbi korszerűsítése a legmagasabb szintre. Mindennek, amire egy katonának szüksége van, modernnek, kényelmesnek és megbízhatónak kell lennie” – mondta. Sojgu a katonai sorozóirodák munkájának, valamint a polgári és területvédelem rendszerének digitalizálását is beharangozta.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csalók kínálnak fát a tuzifanagyker.hu oldalon

csü jan 12 , 2023
ShareTweetPinShareCsalók kínálnak hatósági áron Erdélyből származó tűzifát a tuzifanagyker.hu oldalon, az alacsony árért cserébe előre utalást kérnek a vásárlóktól, azonban az utalást követően senki nem vehette át a kifizetett árut – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság azt kéri, hogy ne rendeljenek fát a tuzifanagyker.hu […]
tüzifa

És még ez is...