A siketek és hallók közti kommunikációt segíti a SignAll

Flakstad Emőke Vodafone AlapítványHarmadik alkalommal hirdette meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Vodafone Digitális Díjat, amellyel az a célja, hogy évről-évre ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást, fejlesztésükkel hozzáadnak a közösség mindennapjaihoz és kész megoldásaik megvalósításával elősegítik az esélyegyenlőséget. Erre a díjra pályázott a SignAll Technologies Zrt. is, amelynek fejlesztése – a SignAll mobilalkalmazás – lehetővé teszi a siketek és hallók közötti kommunikációt, valamint a halló munkatársak, barátok vagy családtagok jelnyelvi tréningjét. A SignAll végül harmadik helyezést ért el a Vodafone Digitális Díj Digitális Oktatás kategóriájában.

„2018-ban azzal a céllal hívtuk életre a Vodafone Digitális Díjat, hogy olyan feltörekvő és tehetséges innovátorokat támogassunk, akik a társadalom valamely égető problémájára keresik a megoldást, ehhez pedig a mobil technológiát hívják segítségül. A SignAll alkalmazását a zsűri egyöntetűen hiánypótló megoldásnak találta és kategóriájának harmadik helyével díjazta. A Vodafone számára rendkívül fontos az esélyegyenlőség, ezért bízom benne, hogy a jövőben még sok, a SignAll-hoz hasonló, széleskörű társadalmi problémára megoldást kereső innovátort és startup-ot tudunk segíteni” – mondta Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vizsgálja az okostelefonjait ért cenzúravádakat a Xiaomi

sze szept 29 , 2021
Független szakértők bevonásával vizsgálja ki a Xiaomi azokat a litván kiberbiztonsági hatóságok által felhozott vádakat, amelyek szerint Európában értékesített okostelefonjainak egyes, beépített funkciói a cenzúrát szolgálják. A litván védelmi minisztérium múlt kedden a kínai gyártmányú mobiltelefonok vásárlásának kerülését, valamint a meglévő készülékek kidobását javasolta a litván Országos Kiberbiztonsági Központ új […]
Xiaomi

Friss, ropogós