Felavatták Bukarestben az EU Kiberbiztonsági Kompetenciaközpontját

EU-kiberbiztonságA bukaresti Műszaki Egyetem kampuszában felavatták az Európai Kiberbiztonsági Kompetenciaközpontot (ECCC).

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint az ECCC feladata a kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatás, valamint a technológiai és ipari fejlesztés területére irányuló beruházások összefogása. Nicolae Ciuca román miniszterelnök kiemelte: az ECCC-nek az Európa-napra időzített felavatása azt üzeni, hogy 16 éves uniós tagság után az Európai Unió az intézményrendszer szintjén is jelen van már Romániában, hiszen ez az első európai uniós ügynökség az országban. Az új ügynökség Bukarestbe telepítése Ciuca szerint azt igazolja, hogy Románia „érett” tagállamként maga is hozzájárul az európai építményrendszer megerősítéséhez.

Sebastian Burduja kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter az avatóünnepségen azt mondta: a központ nem pusztán egy épület az egyetem területén, hanem az innovációs ökoszisztéma középpontjában kell állnia, és együtt kell működnie a tudományos körökkel, a kiberbiztonsággal foglalkozó összes közintézménnyel és az ágazat romániai start-up vállalkozásaival. Az ECCC támogatni fogja az innovációt és az iparpolitikát a kiberbiztonság területén, uniós projekteket fog kidolgozni és koordinálni, és a tagállamok által kijelölt nemzeti koordinációs központok hálózatával együttműködve végzi majd a tevékenységét.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ecserről szolgálja ki a JYSK négy ország online rendeléseit

sze máj 10 , 2023
A JYSK az ecseri elosztó központjából szolgálja ki a magyar, horvát, szlovák és szlovén üzletek mellett késő tavasztól már a négy ország online rendeléseit is. A bútor- és lakásfelszerelési áruházlánc a közleményben Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője kifejtette, a netes megrendeléseket (házhoz szállítás és az üzletben történő […]
Jysk mobil app

És még ez is...