Az Óbudai Ampermérők nyertek

amperA Felsőoktatási Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM) szervezésében 2016-ban a Debreceni Egyetemen került megrendezésre a XXII. Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny. A piaci szereplők támogatásával megvalósult kezdeményezés hosszú távú célja a megfelelő PLC (programozható logikai vezérlő) programozó szakemberek kinevelése, és a legkiválóbb csapatok felkutatása. Idén az Óbudai Egyetem villamosmérnöki karának Automatika Intézet hallgatói, az “Óbudai Ampermérők” nyert.

Idén 28 csapat mérte össze tudását, melyből iskolánként maximum kettő indulhatott. A jelentkezés feltétele csupán az aktív felsőoktatási hallgatói jogviszony volt. A kettő-négy fős munkacsoportok egy napig elméleti, két napon át pedig gyakorlati feladatok megoldásával mérték össze tudásukat: mivel napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent ivóvízkészleteink optimalizálása, a résztvevőknek egy víztisztító szűrőberendezés vezérlését kellett megvalósítaniuk. A szponzorok által felajánlott termékek mellett a szervező a legkiemelkedőbb teljesítményű, dobogós helyen végzett diákoknak ötvenezer forint értékű pénzjutalmat ajánlott fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy reményekkel indul a Kóstolom

pén aug 5 , 2016
Új mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről. A Kóstolom alkalmazás célja, hogy borvidéki kirándulások alkalmával alapvető információforrást és tájékozódási pontot nyújtson a bor- és gasztronómia iránt érdeklődők […]

Friss, ropogós