Az internetelérés növeli a boldogságot

Deng-Taihua-HuaweiA Huawei szerint szerint a boldogság és a digitális összekapcsoltság között kimutatható az összefüggés: a Huawei és az amerikai University of Columbia közös kutatása szerint egy ország GCI értékének (Global Connectivity Index, azaz globális összekapcsoltsági mutató) tíz ponttal való növekedése átlagosan 5,5 százalékos emelkedést hoz a HHI értékében is (Human Happiness Index, vagyis az emberi boldogságérzet mutató). „A digitalizációnak köszönhetően a Big Data lesz az új „olaj”, a legértékesebb nyersanyag a világban. A Nemzetközi Távközlési Egyesület elemzése szerint a szélessávú internet penetráció tíz százalékos növekedése 1,3 százalékkal növeli az adott ország GDP-jét, és minden ezer új szélessávú kapcsolat 33 munkahelyet teremt” — mondta Deng Taihua, a Huawei alelnöke.

TaiHua szerint az emberek életminősége szorosan összefügg az infokommunikációs társadalommal, amelynek alapkövetelményei a biztonság, a mindenhol elérhető szélessávú kapcsolat, valamint a szórakoztató és üzleti lehetőségek. A közbiztonság kritikus kérdéssé vált az európai országokban. Erre a PS LTE (Public Safety LTE – közbiztonság) megoldások adhatnak választ: ezek csoportos kommunikációt tesznek lehetővé hang- és videó formátumokban, amelyeket nem csupán emberek alkalmazhatnak, de a Dolgok Internete révén a megfigyelő rendszerek, például a drónok is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több, mint 226 millióért vásárol mobil iránymérőket az NMHH

sze jún 22 , 2016
Az ELSINCO Budapest Kft. és a Supratek Modesvale Kft. nyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mobil iránymérők beszerzésére kiírt tenderét. A szerződés első része két darab gépkocsiba telepíthető iránymérő eszköz beszerzése, amelyre legalább 36 hónap garanciát, és kétnapos gyártói felhasználói tréning megtartását kellett vállalnia a szállítónak az iránymérő […]

Friss, ropogós