Az ICN irányító testületének tagjává választották a GVH elnökét

Rigó Csaba Balázst, a Gazdasági Versenyhivatal elnökeA Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) idei konferenciáján bejelentették, hogy a szervezet irányító testületének tagjává választották Rigó Csaba Balázst, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét.

A 2001-ben alapított ICN célja, hogy olyan informális fórum legyen, amelynek keretében a világ versenyhatóságai megoszthatják egymással tapasztalataikat, gyakorlataikat, és egyeztethetnek az aktuális versenypolitikai trendekről, illetve azok változásairól. A szervezetnek jelenleg 141 ország nemzeti versenyhatósága a tagja. A hálózat munkájának két fő területe a gyakorlati együttműködés, illetve véleménycsere és a stratégiai irányok meghatározása. Az előbbi a versenyjog és versenypolitika teljes egészét lefedő munkacsoportokban zajlik. Ezek közül a GVH jelenleg is tagja és társelnöke a versenyhatóságok hatékonyságával foglalkozó munkacsoportnak. A stratégiai irányok meghatározásának fő fóruma az irányító testület (SG).

A GVH 2021-ben házigazdája volt a szervezet éves konferenciájának, ezért a magyar nemzeti versenyhatóság elnöke három évre ideiglenes tagja lett az irányító testületnek. Ez változott mostantól állandó tagsággá a héten, Barcelonában lezajlott ICN éves kongresszuson hozott döntés értelmében. Andreas Mundt – a Német Szövetségi Versenyhivatal és az ICN irányító testületének elnöke kiemelte, hogy „a választott tagság a GVH elmúlt években végzett munkájának az elismerése.” Kifejtette: „a magyar nemzeti versenyhatóság rendkívül aktív tagja a hálózatnak, 2021-ben egy nagyon sikeres virtuális éves konferenciát szervezett, és rendkívül aktív mind a munkacsoportok, mind az irányító testület munkájában.”

Ez az első alkalom, hogy a kelet-közép-európai régióból választott tagja lett a nemzetközi versenyjogi testületnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A mesterséges intelligencia hatása a <del>százszorszépekre</del> műtárgypiacra

ked okt 24 , 2023
A műgyűjtés kulisszatitkairól, a mesterséges intelligencia műtárgypiaci hatásáról, ékszer- és drágakő-befektetésről és a legdrágább magyar művészek rangsoráról is szó lesz november 7-én, a V. Műtárgybefektetési Konferencián. A konferencia kiemelten foglalkozik a magán- és vállalati gyűjtemények létrehozásának és gyarapításának motivációival, a műkereskedelem adózási kérdéseivel, a magángyűjtők és múzeumok együttműködésével, az ékszer mint […]
Kollmann Szilvia, mutargy.com

És még ez is...