Az IBM egy nagyon-nagyon fejlett MI-szervert mutatott be

Az IBM új, kifejezetten mesterségesintelligencia-alkalmazásokra tervezett szervereit már a legújabb POWER9 processzorok hajtják, amelyek az x86-os processzoroknál négyszer gyorsabban futtatják a gépi mélytanulási keretrendszereket.

Az IBM bemutatta Power Systems szerversorozatának új generációját, az AC922-t. Az új szerverekben már a vállalat kifejezetten a számításintenzív mesterségesintelligencia-alkalmazásokhoz tervezett POWER9 processzorai működnek. A POWER9 processzorok közel négyszer gyorsabb mélytanulást kínálnak, így a mesterséges intelligencia még hatékonyabb felhasználását is lehetővé teszik. Az AC922-et úgy tervezték, hogy jelentős teljesítményjavulást kínáljon az olyan népszerű gépi tanulás alapú keretrendszereknél, mint a Chainer, a TensorFlow és a Caffe, vagy az olyan GPU-gyorsított adatbáziskezelőknél, mint a Kinetica. A POWER9 processzorokra épül majd az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma két új szuperszámítógépe, a “Summit” és a “Sierra”, amelyek hamarosan a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépei lesznek, de az IBM legújabb processzorkészletére a Google is lecsapott már.

A mélytanulás egy olyan gyorsan fejlődő gépi tanulási módszer, amely folyamatok és adatok millióit átvizsgálva megtalálja és rangsorolja a leglényegesebb információkat. A növekvő ipari igények kielégítésére az IBM négy éve egészen az alapoktól kezdte meg a POWER9 processzorok fejlesztését, azzal a céllal, hogy vadonatúj architektúrát hozzon létre az adatintenzív mesterségesintelligencia- és mélytanulási munkafolyamatokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oracle: jók a negyedéves számok

ked dec 19 , 2017
Az Oracle Corporation a novemberrel zárult második negyedévben – az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint – 9,62 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál hat százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 2,23 milliárd dollár nyereséget termelt, tíz százalékkal többet az egy évvel korábbi 2,03 milliárd dollárnál. Az egy részvényre […]
Dollár, pénzszámláló