Pislogj, ha kedves a szemed világa!

Egyebek mellett a pislogásra és a monitor-szem távolságra figyelmeztet az a magyar fejlesztésű szoftver, amelynek használatával az eddigi tapasztalatok szerint tíz-harminc százalékkal csökkenthető a táppénzes napok száma, és 15-20 százalékkal növelhető a monitor előtt dolgozók hatékonysága. A szoftvert fejlesztő Szemfüles Kft. közleménye szerint száz könyvelő megkérdezésével végzett, saját kutatása alapján a válaszadók kilencven százaléka legalább nyolc órát dolgozik egy nap monitor előtt, és csupán 22 százalékuk tudja, hogy percenként 12-15 pislogással megakadályozható lenne a szem kiszáradása, elfáradása. A megfelelő monitortávolsággal (a szemtől ötven-hetven centiméter) is csak a válaszadók 26 százaléka volt tisztában.

Az eddig alapvetően pislogásra és monitor-szem távolságra figyelmeztető megoldást a magyar startup új funkciókkal is kiegészítette: az alkalmazás egészségügyi monitoring és kezelési programokkal is bővült, amelyhez a szakmai hátteret a Péterfy Sándor utcai kórház szemész szakorvosai szolgáltatják. Közölték azt is, hogy a cég a nagyvállalati megoldása után az egyéni vállalkozók részére is elérhetővé tette a szoftvert. Jelenleg 290 felhasználó használja a terméket, és az év végéig várhatóan 700-1000-re nő számuk. A társaság tavaly decemberben indult, a tervek szerint idei árbevétele 2,5 millió forint lesz. A június óta megvásárolható szoftver eddig egymillió forint árbevételt generált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ami elromolhat, az a MÁV helyfoglalási rendszere és a fedélzeti jegyértékesítés

ked nov 13 , 2018
Időszakos kimaradások vannak a fedélzeti vasútijegy-értékesítés és -ellenőrzés rendszerében – közölte a Mávinform. A közlemény szerint a pénztárakban – műszaki okok miatt – a helyfoglalási rendszer sem működik, és a vasúttársaság Vonatinfó térképe sem szolgáltat átmenetileg friss információkat, továbbá a Mávdirektet sem lehet elérni. Vasúti menetjegyeket csak a pénztáraknál és […]
MÁV, jegy

Friss, ropogós