Oracle: jók a negyedéves számok

Az Oracle Corporation a novemberrel zárult második negyedévben – az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint – 9,62 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál hat százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 2,23 milliárd dollár nyereséget termelt, tíz százalékkal többet az egy évvel korábbi 2,03 milliárd dollárnál. Az egy részvényre jutó hígított nyereség 52 centre emelkedett az egy évvel korábbi 48 centről. Az üzemi eredmény 3,06 milliárd dollár lett, éves összehasonlításban egy százalékkal emelkedett. Elemzők 9,57 milliárd dolláros árbevételre számítottak a negyedik negyedévről.

A 2018-ban záruló pénzügyi év első felében, idén június 1-től november 30-ig, az Oracle teljes árbevétele 18,80 milliárd dollár volt, hét százalékkal nőtt éves szinten. Üzemi eredménye négy százalékkal 5,89 milliárd dollárra, a nyeresége pedig 15 százalékkal 4,44 milliárd dollárra, részvényenként 1,04 dollárra emelkedett. A helyzetet pontosabban tükröző non-GAAP számok szerint a vállalat második negyedéves üzemi eredménye 4,2 milliárd dollár, a bevételarányos jövedelmezősége 44 százalék, a nyeresége pedig 2,99 milliárd dollár, részvényenként 70 cent volt. Az első fél évben 18,84 milliárd dolláros bevétel mellett 5,65 milliárd dolláros, részvényenként 1 dollár 32 centes nyereséget termelt a cég.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A technológia emberi arcot ölt 2018-ban... kérdés milyet?

ked dec 19 , 2017
Az okos eszközök hanggal és érintéssel történő irányítását átveszi a testbeszéddel, arckifejezésekkel és hanglejtéssel való irányítás, ami megkönnyíti a gyorsuló technológiai változások követését, az újabb eszközök kezelését az Ericsson legfontosabb fogyasztói trendeket bemutató éves jelentése szerint. A svéd távközlési vállalat közölte, a hangutasításokat használók több mint fele úgy gondolja, hogy […]