Az Enterprise Group úgy vette meg a Helix Consultingot, mintha meg sem vette volna

Orbán ElődAz Enterprise Group 70 százalékos részesedést szerzett a Helix Consulting nevű cégben, azonban a két társaság szervezetileg nem olvad össze, a szinergiában rejlő lehetőségeket kölcsönösen kihasználják, ugyanakkor továbbra is önállóan működnek.

Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezetője a közleményben rámutatott: a Helix számos olyan képességgel és technológiai ismerettel rendelkezik, amely már az elkövetkező években is robbanásszerűen felértékelődik majd. A világ fejlett piacain a cégek több mint kilencven százaléka integrálta saját rendszereibe a lokációalapú elemzéseket, de nálunk ez a terület még csak most ébred majd igazán. Emellett az adatbányászat vagy a nagy adatbázisok valós idejű feldolgozása is olyan képességek, amelyekre egy rendszerintegrátor cégnek mind nagyobb szüksége lesz a következő években. Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa elmondta, hogy a csatlakozás megteremti a Helix innovatív megoldásai számára a teret a kibontakozáshoz, továbbá az Enterprise Group mérete és stabilitása biztonságot jelent a tanácsadó cég számára.

A szoftverszállító és rendszerintegrátor Enterprise Group árbevétele 2020-ban 3,298 milliárd forintot tett ki a 2019-es 3,291 milliárd forinttal szemben. A Helix Consulting 2014-ben jött létre; bevétele 2020-ban durván visszaesett, csak 227 millió forintot tett ki az egy évvel korábbi 461 millióval szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magánszféra és a csatolmányok, avagy így kerüljük el a leggyakoribb e-mail küldési bakikat! IV.

sze nov 10 , 2021
Az e-mail továbbra is az egyik elsődleges kommunikációs csatorna, mind személyes, mind szakmai életünkben. Mégis, gyakran kárt okozunk magunknak az e-mailek használata során. Íme a leggyakoribb hibák, amelyeket az e-mailekkel kapcsolatban elkövetünk, és hogy mit tegyünk azért, hogy elkerüljük őket. Végezetül, az e-mailek gyenge adatvédelemmel rendelkeznek. E-mailjeinket bárki elolvashatja, aki […]
e-mail

És még ez is...