Az Accenture tudja a bankok bajaira a megoldást

AccentureAz Accenture szerint gyorsabban nőhetnének a bankok a digitális szolgáltatók innovatív megoldásainak alkalmazásával.

A hagyományos bankok csaknem négy százalékkal növelhetnék éves bevételüket üzleti modelljeik újragondolásával, illetve a kizárólag digitális szolgáltatásokat nyújtó, új banki és pénzügyi szolgáltatók innovatív stratégiáinak átvételével — állítja az Accenture informatikai szolgáltató és tanácsadó. Kutatásukban megállapították, hogy a kizárólag digitális szolgáltatók 2018 és 2020 között az árbevételükben 44-76 százalékos éves átlagos növekedést értek el, míg a hagyományos bankok még a legjobban teljesítő, fejlett piacokon is kevesebb mint két százalékos átlagos éves bevételnövekedésről számoltak be. Kalkulációjuk szerint a megújulás 2025-ig akár ötszázmilliárd dollár többletet is jelentene a bankoknak. Csontos Attila, az Accenture bankszektorért felelős vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a bankszektor egészségesnek látszik, a nagy bankok globálisan masszív bevételt és nyereséget produkálnak, a helyzetet közelebbről megvizsgálva azonban már látszik, hogy az alacsony kamatok, az élesebb verseny miatt csökkentett díjak, valamint a differenciálatlan termékkínálat lassan kikezdi a bankok GDP-részesedését. A szakember szerint sok piacon a banki és fizetési szolgáltatásokból származó bevétel a régi szereplőktől az új belépőkhöz áramlik. A hagyományos bankoknak a növekedés újraindításához újra kell gondolniuk azt, hogyan tudnának az ügyfelek igényeinek megfelelő, vonzó terméket létrehozni – összegezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Váncza József Gábor Dénes-díjas

hét jan 24 , 2022
Váncza Józsefet, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) laborvezetőjét a NOVOFER Alapítvány kuratóriuma a legnevesebb műszaki alkotók elismerésére szolgáló Gábor Dénes-díjjal tüntette ki. Váncza a mesterséges intelligencia műszaki alkalmazásainak kifejlesztése terén végzett munkájáért ismerték el a díjjal. Kutatói tevékenysége kimagasló a fejlett robotikai alkalmazások, intelligens vezérlések és okos energetikai rendszerek […]
Váncza József

És még ez is...