Áltudomány: megint az UFO-észlelésekről tárgyal a hírszerzési bizottság

UFONyilvános meghallgatást tart kedden az amerikai kongresszus hírszerzési bizottsága az UFO-észlelések lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetéseiről – jelentette az amerikai Fox televízió.

Az amerikai kongresszus hírszerzési bizottsága legutóbb ötven éve foglalkozott azonosítatlan repülő tárgyak (UFO-k) ügyével. „Számos rejtélyes légi jelenség van. Nem tudjuk, mik ezek és nem lehet egyszerűen időjárási jelenségnek, léggömbnek, vagy valami másnak tulajdonítani. Kész rejtély” – fogalmazott Adam Schiff, Kalifornia állam képviselője, aki egyben a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke is. André Carson, Indiana állam képviselője, a képviselőház terrorelhárításért, kémelhárításért és tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásáért felelős albizottságának vezetője kijelentette, hogy a kormányzatnak „komolyan kell elemeznie minden lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetést, és választ is kell találnia különösen olyan esetekben, amelyeket még nem teljesen értünk”.

A nap folyamán Ronald Moultrie hírszerzési és biztonsági ügyekért felelős védelmi államtitkárt, valamint Scott Brayt, a haditengerészeti hírszerzés igazgató-helyettesét is meghallgatta a testület. Egyelőre nem világos, hogy hajlandóak lesznek-e a nyilvános fórumon minderről beszélni. A Fox News megszólaltatta Brent Sadlert, a Heritage Alapítvány tengeri hadviseléssel és korszerű technológiákkal foglalkozó szakértőjét, aki azt fejtegette, hogy amennyiben egy idegen ország áll a rejtélyes jelenségek mögött, akkor minden valószínűség szerint ezek célja a hírszerzés és ez nemzetbiztonsági fenyegetésként értékelhető. Hozzátette, hogy ha a jelenségek nem is köthetők idegen államhoz, akkor is kockázatot jelentenek a katonák, különösen a pilóták számára, ha nem tudják ezeket időben észlelni, vagy megfelelően reagálni rájuk.

A hivatalosan „rejtélyes légi jelenségekkel” (UAP) foglalkozó bizottsági meghallgatást annak nyomán tűzték ki, hogy tavaly nyáron egy amerikai hírszerzési jelentésből kiderült: amerikai katonák az utóbbi években több, mint száz olyan légi jelenséget észleltek, amelyeknek eredetét a védelmi és hírszerzési elemzők nem tudták azonosítani. Különböző kormányzati források összesen 144 esetet jelentettek 2004 óta, többségében az amerikai haditengerészet részéről. Ebből nyolcvan megfigyelést több érzékelő is megerősített. A jelentésben leírt esetek között vannak olyanok, amelyekről videófelvétel is készült: ezeken olyan rejtélyes meghajtású légi járművek láthatók, amelyeknek sebessége és manőverezése meghaladja a jelenleg ismert repüléstechnológiák határait.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jutalmak a Tiplinóval!

sze máj 18 , 2022
ShareTweetPinShareOtthonunk kényelméből sokkal kellemesebb és idő takarékosabb a vásárlás. Esténként, ha már megcsináltuk a napi teendőinket, megtervezhetjük a heti bevásárlást, megrendelhetjük koszorúslány ruhánkat esetleg a legújabb és legmodernebb konyhai gépet is megvásárolhatjuk gyorsan és egyszerűen. Sokat segít ma már ebben az online rendelések világa. Az interneten mindent megtalál, véleményeket egy […]
tiplino.hu

És még ez is...