A versenyhivatal, ahol tud, segít

GazdasagiVersenyhivatalA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodákat indított öt vidéki nagyvárosban (Debrecen, Eger, Szeged, Pécs, Győr), amelyeken keresztül a GVH tevékenységével kapcsolatos információk, tanácsadás széles körben elérhető immár helyileg is, nem szükséges a fővárosba utazni, és az internettel nem rendelkező állampolgárok számára is segítséget nyújtanak. A GVH tevékenységéhez kapcsolódó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák (irodahálózat) létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése. A GVH fontosnak tartja, hogy a tevékenységéről, hatásköréről szóló információk az ország minden pontjáról elérhetők legyenek.

Az irodahálózat kiépítésére és működtetésére a GVH nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, melynek nyertese a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME), amely korábban a PSZÁF pénzügyi tanácsadó irodahálózatának működtetésével számottevő releváns szakmai tapasztalatot szerzett. A FOME az Irodahálózatot 2014. június 15-től 2014. december 31-ig működteti.

Az Irodahálózat fogadja és megválaszolja a fogyasztóktól a gazdasági versennyel és a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel (tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám, üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása) kapcsolatban postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton érkező megkereséseket és kérdéseket. Az irodák a nem GVH illetékességű fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklődőket. Az egyes irodák elérhetőségei a www.versenyugyi-tanacsadoiroda.hu oldalon is megtalálhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A jövő héten már blokkolnak online fogadási oldalakat

szo júl 12 , 2014
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) részére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést, ezek az oldalak a törvény értelmében legkésőbb jövő keddtől elérhetetlenek lesznek – közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére. Eddig nyolc magyarországi engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel […]

Friss, ropogós