Japánellenes videojátékkal hergel a kínai állami média

szamurajÚjabb japánellenes videojátékkal rukkolt elő a kínai állami média „a történelmi tényekre való emlékeztetés és a béke fontosságának hangsúlyozása jegyében”. A játék célja japán háborús hősök megsemmisítése. A Lődd le az ördögöket! című játékot az állami Zsenmin Zsipao napilap indította internetes oldalán. A regisztrációt sem igénylő, tetszés szerint azonnal játszható lövöldözős játékban a Jaszukuni-szentélyben nyugvó 14 japán háborús főbűnös arcképére kell lőni. A Jaszukuni-szentély Japánban a második világháború 2,5 millió áldozatának állít emléket, annak felsőbb szintű vezetők általi látogatása ugyanakkor – az ott nyugvó háborús főbűnösök miatt – súlyos sértésnek számít a háborúban megszállt Kína és Dél-Korea szemében.

A mostani nem az első ilyen internetes játék. Tavaly nyáron, a vitatott hovatartozású Tiaojü/Szenkaku-szigetcsoport körüli viták kiéleződésekor a Zsenmin Zsipao egy másik játékot fejlesztett ki, amelyben a játékosoknak a szigeteket kellett elfoglalniuk kínai zászlók kitűzésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Minden kategóriában erősítene az LG

ked márc 4 , 2014
ShareTweetPinShareKét új G Series okostelefonnal, harmadik generációs L SeriesIII telefonjaival és lenyűgöző, felhasználóbarát, új funkciók bemutatásával az LG Electronics (LG) már a Mobil Világkongresszus előtt bejelentette, hogy idén is termékek sorával kívánja bővíteni felhasználói bázisát. Ezeket a termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy a világ minden táján megfeleljenek a felhasználói igényeknek. Az […]

És még ez is...