„A kormány az elmúlt öt évben semmit nem tett az internethasználat terjedése érdekében”

Ikotity-IstvanAz egyik kis, kormányon nem lévő parlamenti párt felszólította a kormányt, hogy fordítson az eddiginél nagyobb figyelmet a magyarországi internethasználat arányának növelésére, valamint az internet semlegességének megőrzésére és a digitális oktatás fejlesztésére. Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ugyan örömtelinek nevezte, hogy a kabinet korábban bejelentette, csökkentené az internetszolgáltatás áfáját, ugyanakkor elfogadhatatlannak minősítette, hogy még mindig nem lehet tudni, mikor (Pedig ezt lehet tudni, a tervek szerint 2017 január 1-től. A -szerk- megj.) és mekkora mértékű csökkentésre lehet számítani.

Az ellenzéki párt képviselője emellett úgy látja, a kormány az elmúlt öt évben semmit nem tett az internethasználat terjedése érdekében. (Ez így ebben a formában nem igaz, hiszen a kormány bevezette a közműadót, csökkentette az informatika órák számát, meg akarta adóztatni az internet használatát, sőt még nemzetikonzultált is. Elvetemülten rosszindulatúnak kell lennie annak, aki szerint a kormány tehet arról, hogy ezek az intézkedések épp ellenkezőleg hatottak. A -szerk- megj.) A „Digitális Jólét” program is csak az internetadó kudarcát feledtetni kívánó válságkommunikációnak tekinthető — mondta Ikotity.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ilyet nem láttál még: csont és bőr a Lenovo YOGA 900S

csü jan 7 , 2016
A szénszálas konstrukciójú Lenovo YOGA 900S jelentősen könnyebb és vékonyabb az előző modelleknél 12,8 milliméteres vastagságával és 999 grammos tömegével. Akár tízés fél óra időtartamú videolejátszási képessége révén egyetlen akkufeltöltéssel használhatják az utasok egy hosszabb ideig tartó járaton is. Az átalakítható, 360 fokban elforgatható, óraszíj szerű forgópánttal felszerelt, négy üzemmódban használható […]

És még ez is...