A T-Systems miatt csúszik a MOL Bubi indulása

mol-bubiA MOL Bubi közbringarendszer éles indulása az előzetes tervektől eltérően halasztódik, mert a rendszer kiépítésére szerződő konzorcium a T-Systems Magyarország Zrt. – mint a konzorcium egyik tagja – koordinációjában megvalósuló és a működéshez szükséges egyedi szoftver fejlesztését és tesztelését a szerződésben vállalt időpontnál később zárja le a megrendelt rendszer komplexitása miatt. A konzorcium a MOL Bubi közbringarendszer nyílt próbaüzemének és átadásának eltolódása miatt az utazó nagyközönség és az érdeklődők szíves türelmét és megértését kéri.

A rendszer központi részét jelentő és a kölcsönzést támogató szoftver, valamint a kapcsolódó hardverelemek szállítását és az ehhez kapcsolódó rendszerintegrációs feladatokat a német Nextbike GmbH végzi a konzorcium alvállalkozójaként. A Nextbike által kínált rendszer a világ számos városában működik, a Budapesten megvalósított rendszer a már meglévő megoldásoknál is nagyobb komplexitással bír. A rendszer egyes elemei (így a fedélzeti számítógép, az érintőképernyős terminál, a mobiltelefonos kölcsönzés, a speciális parkolási, vészleadási funkciók, stb.) már több, különböző városban működnek, de az összes elem együttesen először Budapesten kerül megvalósításra. A kapcsolódó integrációs feladatok az eredeti terveknél több időt vesznek igénybe — olvasható a társaság őszinte, feltáró jellegű közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jól megy a kábelszolgáltatóknak

csü máj 29 , 2014
Áprilisban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 777 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései áprilisban 980 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 366 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2014 áprilisában az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú […]
Internet, adsl, router, internet

És még ez is...