Jól megy a kábelszolgáltatóknak

adslÁprilisban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 777 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései áprilisban 980 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 366 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2014 áprilisában az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,346 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 35,7 százalék, második helyen a UPC áll, részesedése 21,9 százalék, a harmadik a sorban a Digi 14 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 19 százalékot tesz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nemzeti Cégtár: itt az ingyenes céginformáció

csü máj 29 , 2014
Mint korábban megírtuk, elindult a Nemzeti Cégtár. Az ingyenes céginformációs szolgáltatást a BCE Nemzeti Cégtár Zrt. indította, azzal a nemes és jótékony szándékkal, hogy hozzájáruljon az üzleti etika erősödéséhez, a lánctartozások visszaszorításához és az egészséges cégstruktúra kialakításához. A nemzeticegtar.hu címen elérhető szolgáltatást nyújtó társaságot a Budapesti Corvinus Egyetem és az Opten […]
Forint

Friss, ropogós