OKI: így nyomtathatsz közvetlenül a mobilodról

nyomtatoAz OKI olyan mobilalkalmazást fejlesztett ki, amely Androidos rendszerű mobileszközökről is lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást. A Google Play áruházban már elérhető angol és japán nyelven a Mobile Print nevű alkalmazás, amellyel a felhasználók közvetlenül az Android operációs rendszerrel működő okostelefonjukról vagy táblagépükről küldhetnek dokumentumokat OKI nyomtatójukra. Az alkalmazás az Android 2.3-as verziójától felfelé az operációs rendszer valamennyi kiadását támogatja.

Az Androidos mobileszközről történő nyomtatás korábban a Google Cloud Print technológiával volt lehetséges az OKI néhány színes multifunkciós készülékén. Az új alkalmazás abban jelent újdonságot, hogy a felhasználóknak nem szükséges feltölteniük dokumentumaikat a felhőbe, hanem egyenesen az okostelefonjukról vagy tabletükről nyomtathatnak. Így jóval szélesebbé vált a kompatibilis készülékek köre is – mondta Varga Gergely, az OKI Systems (Magyarország) Kft. IT és műszaki menedzsere.

A Mobile Print alkalmazás számos különböző fájlformátumot képes kezelni, így nyomtatható vele szöveges pdf fájlokat, fényképeket vagy weboldalakat is. Az alkalmazás rendelkezik beépített korrekciós funkciókkal, amelyek segítségével például kijavíthatók a képek torzulásai vagy helyreállítható a színegyensúly. A Mobile Print alkalmazás kompatibilis az OKI nyomtatási feladatokat menedzselő funkcióival, így akár mobilos környezetben is beállíthatók biztonsági és papírtakarékossági korlátozások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vége a MobilTárca tesztelésének

pén júl 4 , 2014
Véget ért az NFC technológián alapuló MobilTárca szolgáltatás egy éve elindított próbaüzeme. A teszt eredményei és az eddigi lakossági kutatások alapján a szövetség mintegy 350-400 ezerre becsüli azok számát, akik az első körben nyitottak a MobilTárca szolgáltatás használatára — állítja Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke. Az aktív tesztelők 41 […]