A szülők 39 százaléka megfigyeli a gyermeke online tevékenységét

facebookA Kaspersky Lab felmérése szerint a szülők közel negyede (22 százalék) érzi úgy, hogy nem tudja felügyelni gyermeke online tevékenységét, noha a megkérdezettek közel fele (48 százalék) aggódik amiatt, hogy gyermeke internetes zaklatással találkozhat. A kérdőív továbbá megmutatta, hogy a felnőttek azon jó szándéka, hogy több szabad teret biztosítsanak a gyermekeiknek, ahhoz vezethet, hogy sebezhetőbbé válnak az online zaklatásokkal és visszaélésekkel szemben. Csupán a szülők 19 százaléka mondta azt, hogy “ismerőse” a gyermekének a közösségi oldalakon, és mindössze 39 százalék nyilatkozta azt, hogy megfigyeli gyermeke online tevékenységeit.

Pusztán 38 százalék beszélt a gyermekeinek az online veszélyekről, amely tükrözi a bizalom és megértés hiányát. A kutatásból kiderült, hogy a gyerekek gyakran vonakodnak attól, hogy beismerjék, hogy internetes zaklatás áldozatává váltak: azon szülők negyede, akiknek a gyermekeit zaklatták a világhálón, azt nyilatkozták, hogy hosszú idő telt el, mire fény derült az ügyre. Ez azért aggasztó, mert az online zaklatás könnyen átváltozhat valódi zaklatásba, mint ahogy az érintett szülők 26 százaléka is tapasztalta. Az internetes zaklatás érzelmi hatása hosszú távon pusztító lehet a fiatalok számára, és a szülőknek tudniuk kell róla, hogy meg tudják állítani. A kutatás szerint az interneten zaklatott gyerekek szüleinek mindössze 44 százaléka avatkozott közbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

(El)viselhető okoseszközöket mutatott be a Huawei

csü márc 5 , 2015
A Huawei bemutatta a TalkBand B2 és a TalkBand N1 viselhető okoseszközeit, amelyek egy Bluetooth headset és egy fitnesz-karkötő kombinációi. A Huawei TalkBand termékek második generációját képviselő Huawei TalkBand B2 egy professzionálisabb, üzleti dizájnt testesít meg, pontosabb fitnesz tracker funkciókat és a mobileszközökkel való jobb szinkronizációs képességeket nyújt felhasználói számára. […]
Huawei