A Posta ahelyett, hogy ellátná a feladatát partnereket keres

Magyar Posta tantuszPostapartneri szolgáltatás indult Jászteleken is, ahol egy élelmiszer-vegyesüzletet működtető vállalkozás csatlakozott a Magyar Posta Zrt. postapartneri programjához.

A szolgáltatás hétköznapokon a korábbi hét helyett nyolc órán át, szombaton pedig négy órán keresztül érhető el. A településen található posta eddig átlagosan havi kétezer ügyfelet szolgált ki, azonban a következő időszakban várhatóan növekedni fog az ügyfélforgalom a hosszabb nyitvatartási idő miatt. A tájékoztatás szerint a Magyar Posta közel egy éve indította el új típusú postapartneri programját azzal a céllal, hogy az ország minden pontján XXI. századi színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosítson.

A program elsősorban az ezerötszáz főnél kisebb lélekszámú települések lakói számára teremt lehetőséget arra, hogy a postai szolgáltatásokat helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehessék igénybe. A postapartneri program indulása óta már több mint négyszázötven partner posta üzemel országszerte, amelyek egyharmada jellemzően önkormányzat, kétharmada pedig helyi vállalkozás, például élelmiszerbolt. A kezdeményezés nemcsak a helyi közösségek igényeit elégíti ki, hanem erősíti a vidék versenyképességét és a megtartó erejét is – hangsúlyozta a társaság, hozzátéve, hogy az ország minden részéről várják az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.

-szerk-Vélemény
A Magyar Posta közleménye szerint jobb szolgáltatást fognak nyújtani a partnerei, amilyenre az állami vállalat képes. Felettébb kínos ez az erőlködés, hogy bizonygatja a társaság, hogy egy vegyesboltban működő „postahivatallal” még jól is járnak a polgárok. Komolyan felvetődik a kérdés, minek az államnak egy olyan vállalat, amelyik képtelen elvárható minőségben gazdaságosan működni?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Chips for America: közelg az igazság pillanata

hét jan 29 , 2024
ShareTweetPinShareJoe Biden, az USA elnökének kormánya a következő hetekben várhatóan több milliárd dolláros támogatásokat ítél oda a vezető félvezetőgyártó vállalatoknak, hogy segítsen új gyárak építésében az Egyesült Államokban. A közelgő bejelentések célja, hogy fokozzák az okostelefonokat, a mesterséges intelligenciát és a fegyverrendszereket működtető fejlett félvezetők gyártását – jelentette a Wall […]
chip, Amerika, USA

És még ez is...