A Morgan Stanley magasan képzett szakembereket keres, nem betanított informatikusokat, üzemmérnököket

Informatikai szakemberekkel, fejlesztőkkel tervezi bővíteni idén a magasan képzett dolgozóinak létszámát Budapesten a Morgan Stanley befektetési bank.

Mint Steve Mavin, a bank EMEA régióért felelős informatikai vezetője elmondta, az informatikai és technológiai területeken nyílik a legtöbb pozíció a cégnél, de a gazdasági szakemberek előtt is nyitva áll a cég ajtaja. Folyamatosan keresnek fejlesztőket az új projektekhez, nem csak frissen végzetteket, hanem tapasztalattal rendelkezőket is foglalkoztatnának – a budapesti irodában jelenleg is közel harminc nyitott pozíció van különböző technológiai területeken – tette hozzá. A Morgan Stanley évente több, mint 70 egyetemistát vesz fel gyakornokként it területre, és ötvennél is több frissdiplomást alkalmaz. A kijelölt programban részt vevőket 12 hetes nemzetközi gyakorlatra küldik Londonba vagy a cég más központjaiba, hogy tapasztalatot szerezzenek.

Több mint tíz éve létesítettek Budapesten matematikai modellező és technológiai központot, a Morgan Stanley globális befektetési banki tevékenységének támogatásához. Akkor harminc fővel indultak, azóta mind méretében, mind a lefedett szakmai területek kiterjedésében jelentősen növekedett a cég: jelenleg csaknem kétezren dolgoznak a vállalatnál. Legtöbben informatikai és elemző munkát végeznek, a dolgozóik negyven százaléka technológus. Hangsúlyozta, hogy a budapesti központ stratégiai fontosságú a vállalaton belül, az it-biztonsági, Big Data elemzői fejlesztésekben a matematikus, fizikus vagy akár mérnök diplomával rendelkező munkavállalók számára is kiemelkedő perspektívát kínál az elemző terület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.