A Morgan Stanley magasan képzett szakembereket keres, nem betanított informatikusokat, üzemmérnököket

Informatikai szakemberekkel, fejlesztőkkel tervezi bővíteni idén a magasan képzett dolgozóinak létszámát Budapesten a Morgan Stanley befektetési bank.

Mint Steve Mavin, a bank EMEA régióért felelős informatikai vezetője elmondta, az informatikai és technológiai területeken nyílik a legtöbb pozíció a cégnél, de a gazdasági szakemberek előtt is nyitva áll a cég ajtaja. Folyamatosan keresnek fejlesztőket az új projektekhez, nem csak frissen végzetteket, hanem tapasztalattal rendelkezőket is foglalkoztatnának – a budapesti irodában jelenleg is közel harminc nyitott pozíció van különböző technológiai területeken – tette hozzá. A Morgan Stanley évente több, mint 70 egyetemistát vesz fel gyakornokként it területre, és ötvennél is több frissdiplomást alkalmaz. A kijelölt programban részt vevőket 12 hetes nemzetközi gyakorlatra küldik Londonba vagy a cég más központjaiba, hogy tapasztalatot szerezzenek.

Több mint tíz éve létesítettek Budapesten matematikai modellező és technológiai központot, a Morgan Stanley globális befektetési banki tevékenységének támogatásához. Akkor harminc fővel indultak, azóta mind méretében, mind a lefedett szakmai területek kiterjedésében jelentősen növekedett a cég: jelenleg csaknem kétezren dolgoznak a vállalatnál. Legtöbben informatikai és elemző munkát végeznek, a dolgozóik negyven százaléka technológus. Hangsúlyozta, hogy a budapesti központ stratégiai fontosságú a vállalaton belül, az it-biztonsági, Big Data elemzői fejlesztésekben a matematikus, fizikus vagy akár mérnök diplomával rendelkező munkavállalók számára is kiemelkedő perspektívát kínál az elemző terület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Könnyed, biztonságos és gyors VPN hozzáférést ígér a Zyxel

sze febr 7 , 2018
Új, kifejezetten a kis- és középvállalkozások részére kifejlesztett tűzfal megoldásokat vezetett be a magyar piacra a hálózati kommunikációs eszközöket gyártó Zyxel. A ZyWALL sorozatot arra tervezték, hogy a felhőalapú technológiák változó környezetében is garantálja a biztonságos hálózati hozzáférést a munkatársak, partnerek és az ügyfelek között. A ZyWALL VPN sorozat egy […]
router

És még ez is...