A mobileszközök kiberveszélyeztetettségéről indult figyelemfelhívó kampány

torott-Samsung-okostelefonA mobileszközök sérülékenységre hívják fel a figyelmet és a biztonságos mobilhasználatot igyekeznek elősegíteni egy kampánnyal, amelyet egyszerre huszonöt államban, köztük Magyarországon indítottak.

Szongoth Richárd, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiberbűnözés elleni osztályának vezetője elmondta: a kampányban felhívják a figyelmet a mobileszközöket érintő veszélyekre, kártevő programokra, zsarolóvírusokra, a nyilvános wifi-hálózatok veszélyeire. Ezek mellett a különböző mobilalkalmazások biztonságos telepítéséhez, a biztonságos mobilbankoláshoz is adnak tippeket – tette hozzá. Az Europol Kiberbűnözés Elleni Központ által összehangolt 2016-os operatív akciótervben huszonöt állam, köztük Magyarország vesz részt.

A rendőrség hétfőn közleményt is nyilvánosságra hozott minderről. Ebben kiemelték: az asztali számítógépeket és laptopokat érintő magas fokú „malware” fenyegetés mellett évről évre egyre több kártékony programot, alkalmazást készítenek kifejezetten mobileszközök megfertőzésére, ami az okostelefonok terjedésével párosulva igen komoly biztonsági kockázatot jelent. A kártékony programok esetenként a banki alkalmazásokhoz, az eszközökön végzett pénzügyi műveletekhez kapcsolódhatnak, de a külső forrásból elérhető játék- és alkalmazásletöltések is jelentős veszélyt jelentenek – hangsúlyozták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végéhez közeledik a Kiberbiztonság Hónapja

sze okt 26 , 2016
Az Európai Unióban október a kiberbiztonság hónapja. Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a kibertérben megjelenő fenyegetésekre, és ezek kivédésének lehetőségeire, és emellett népszerűsítse az it-szakmát. Magyarországon is egyre többen kapcsolódnak be a figyelemfelkeltő kampányokba, hiszen a téma egyre égetőbbé válik, nem csak cégek, de magánemberek számára […]
hacker

És még ez is...