Végéhez közeledik a Kiberbiztonság Hónapja

hackerAz Európai Unióban október a kiberbiztonság hónapja.

Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a kibertérben megjelenő fenyegetésekre, és ezek kivédésének lehetőségeire, és emellett népszerűsítse az it-szakmát. Magyarországon is egyre többen kapcsolódnak be a figyelemfelkeltő kampányokba, hiszen a téma egyre égetőbbé válik, nem csak cégek, de magánemberek számára is. 2016-ban történt meg például a világ eddigi legnagyobb adatlopása, mikor a Yahoo rendszerét megtámadva félmillió felhasználó adatait lopták el, de egyre aktuálisabb téma az okoseszközök biztonsága is.

A legtöbb európai országban erős a kereslet az it-biztonsági szakemberek iránt. Ez Magyarországon is hiányszakma. A Hunguard kiberbiztonsággal foglalkozó cég szakértői szerint szükség van rá, hogy az elkövetkező években, hazánkban is minél több szakember kapjon megfelelő képzést, hogy részt vehessenek a kritikus informatikai infrastruktúrák védelmének fejlesztésében, a hackerek és a kiberbűnözők támadásai ellen.

A Kiberbiztonság Hónapja nemzetközi kezdeményezés kiemelt célja, hogy összegyűjtse a tehetséges informatikusokat és a szakma iránt érdeklődőket. Magyarországon a szakma fellegvára a Hacktivity it-biztonsági fesztivál. A konferencia egyik érdekessége a Hello Workshopokon élőben folyó kiscsoportos hackelés. Itt elsősorban pályakezdőknek tárják fel az IT-biztonság világát, és nyújtanak segítséget az alapvető készségek elsajátításában. A konferencia résztvevői olyan aktuális témákba nyerhetnek bepillantást, mint a Samsung, illetve iPhone készülékek biztonsága. A Hunguard szakmai vezetője, Lengyel Csaba elmondta, hogy az ilyen konferenciák azért is kiemelkedően fontosak, mert a szakma napról napra változik, és ahhoz, hogy fel lehessen venni a harcot a kiberbűnözőkkel szemben, a legfontosabb a naprakészség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: hamarosan kiderül, mennyivel csökkennek jövőre az internetszámlák

sze okt 26 , 2016
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletmódosítása alapján november 1-jétől a szolgáltatók külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjukon arról, hogy a januártól életbe lépő internetáfa-csökkentés díjcsomagonként mekkora tételt jelent. A hatóság a tájékoztatójában hangsúlyozta: annak érdekében, hogy a fogyasztók kellően tájékozódhassanak az internet-előfizetéshez kapcsolódó, januártól 27 százalékról 18 százalékra csökkenő […]

Friss, ropogós