A kipusztulás szélén az Autorun vírus

koporsoTavaly szeptemberben tűnt el végleg a toplistáról a nagy múltú Conficker féreg, idén áprilisban pedig végre „Autorun” mentes a havi vírus toplista. Az Autorun vírus hihetetlenül hosszúra nyúlt karrierje nem hónapokat, hanem éveket ölelt fel, pedig a megoldás adott volt ellene. A megfelelően beállított és naprakész vírusirtó használata valamint a javítófoltok letöltése és futtatása a védekezés szempontjából megfelelő eredményt hozott. Utóbbit azonban sajnos rengetegen elhanyagolták, ami aktívan hozzájárult az évekig tartó toplistás helyezéséhez.

A kiszorulók helyére újonc is érkezett a Win32/Adware.ConvertAd adware személyében. A jelenleg kilencedik helyen található kártékony programkód célja kéretlen reklámok letöltése és megjelenítése a számítógépen. Ez a típusú adware gyakran része más kártevőknek. Ezúttal harmadik helyre rukkolt elő a JS/Kryptik.I trójai, amely különféle HTML oldalakba rejtetten beágyazódva észrevétlenül sebezhetőségeket kihasználó kártékony weboldalakra irányítja át a felhasználó böngészőprogramját. Rövid szünet után visszatért a HTML/ScrInject trójai, amely hátsó ajtót nyit a megtámadott rendszeren, és ezen keresztül a háttérben további kártékony JavaScript állományokat kísérel meg letölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Milyen gépek szükségesek egy jól felszerelt irodába? (x)

hét máj 25 , 2015
Ma már szinte minden vállalkozás rendelkezik kisebb vagy nagyobb irodahelyiségekkel. Ezekhez többféle irodafelszerelés szükséges, például számítógépek, fénymásolók, nyomtatók, modemek és más hasonló eszközök, amelyek az irodai feladatok zökkenőmentes ellátását biztosítják. Az irodák berendezése különböző lehet aszerint, hogy milyen célra kívánjuk használni őket: exkluzív kialakítású vezetői irodáról, a praktikumot szem előtt […]
Surplex

És még ez is...