Ajjaj: megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot

switch-kapcsoló-ethernetPénteken több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani — közölte a Belügyminisztérium szombaton az MTI-vel. A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz — tették hozzá közleményükben. Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, hogy egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapja is elérhetetlenné tették. Hozzátette: a magyar kormányzati informatikai gerinchálózatot érő úgynevezett túlterheléses támadás jelenleg is tart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bakondi: nagyfokú szervezettségre utal az informatikai támadás

hét ápr 4 , 2016
Nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás — mondta Bakondi György, aki azt is közölte, nem tudni ki áll a támadás hátterében. A belbiztonsági főtanácsadó ugyanakkor hozzátette: a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van. A főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, hogy […]

És még ez is...