A lengyelek rádöbbentek a kiberbűnözés elleni védelem fontosságára

A kiberbűnözés elleni küzdelem központi irodájának létrehozását jelentették be keddi varsói sajtóértekezletükön Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Mariusz Kaminski belügyminiszter, az új testület célja az utóbbi időben fokozódó internetes fenyegetések kivédése. “Nincs nap, amikor nem hallanánk a világ különféle helyeiről érkező, nagyon gyakran orosz hátterű, illetve más keleti országokkal összefüggő támadásokról” — nyilatkozta Morawiecki. Bejelentette a kiberbűnözés elleni harcra szánt új pénzügyi alap létrehozását is. Közölte: a kiberbűnözés elleni küzdelem központi irodája (CBZC) egy új testület lesz, amely kizárólag a világhálóban jelentkező problémákkal foglalkozik.

A belügyminiszter elégtelennek találta, hogy a lengyel rendőrség soraiban jelenleg mintegy 350 személy foglalkozik a kiberbűnözéssel. A CBZC-nek ezzel szemben mintegy 1800 jól fizetett munkatársa lesz majd, toborzásuk januártól kezdődik, a hagyományos rendőrségnél alkalmazott szempontoktól teljesen eltérő, az informatikus tudásra fókuszáló kritériumok szerint. A tervek szerint 2025-re már teljeskörűen működő új szolgálat a legkorszerűbb nyomozói és operációs módszereket fogja alkalmazni, szerkezete a lengyel központi nyomozóirodáéval lesz párhuzamos, “modern és biztonságos” önálló székhelyt is kap Varsóban – közölte Kaminski, aki szerint a CBZC létrehozásáról szóló törvény jövő év elején léphet életbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Apa kezdődik: már megint lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésre

csü júl 29 , 2021
Tegnaptól jelentkezhetnek az érdeklődők az Újratervezés Programban második alkalommal meghirdetett informatikai képzésre. Érdemes igyekezni, csak tízezer jelentkező kezdheti el az ingyenes tanfolyamot! A képzés a program első körének tapasztalatai alapján négy hétre rövidül, ezzel is alkalmazkodva a munkaerőpiac gyorsan változó igényeihez, valamint a képzésben résztvevők karriercéljaihoz. Az e-learning tananyag feldolgozása […]
Újratervezés Program

Friss, ropogós