A Hisense 4K OLED tévével nyomul a magyar piacon

Saját ULED-technológiája után egyedi csúcskategóriás OLED-készülékkel újít a kínai Hisense.

Az A9G névre keresztelt legújabb modell működése organikus LED-technológián (OLED) alapszik, amely esetében minden pixel külön szabályozható, akár ki- és be is kapcsolható. A legtöbb LED-tévé háttérvilágítása 8-96 zónára osztható, a Hisense A9 esetében azonban a teljes képernyő több mint 8 millió zónára oszlik, melynek eredményeként a sötét és a világos jelenetek között tiszta és éles részletek jelennek meg. A készülék továbbá csak az OLED-tévékre jellemző HDR immersive támogatást is kínál, Dolby Vision IQ technológiájának köszönhetően pedig a tévézési élmény a még fényesebb és pontosabb jelenetektől válik egyedivé. A Hisense új modellje támogatja továbbá a helyi forrásból történő 4K filmek lejátszását, a 4K video streaminget, valamint az UHD-ra történő felskálázást és a zajcsökkentést is, mindehhez pedig 3840×2160-as felbontást kínál.

A gyártó a vizuális élmény mellett a hangzásvilágra is gondot fordított: a készülék Dolby Atmos rendszere, valamint két térhangzású hangszóró, egy mélysugárzó és egy sor első hangsugárzó együttesen biztosítja az IMAX-mozi-hatást (2.1.2 csatorna). A legújabb Hisense tévét VIDAA U5.0 Smart rendszerrel szerelték fel, amelyen elérhetők a legnépszerűbb szolgáltatók, a beépített Alexa segítségével pedig akár hangvezérléssel is működtethető a készülék. A tévé a játékrajongóknak sem okoz csalódást, hiszen a modell Game Mode Pro funkciója alacsony késleltetés-üzemmóddal és folyamatos VRR-rel minimalizálja a bemeneti késleltetést, valamint kerüli el a képernyőszaggatást és a pixelesedést, hogy semmi se álljon a gondtalan játék útjába. Mindemellé pedig a készülék sport módja biztosít rendkívül fényes, tiszta és egyenletes mozgású képet, amely 120 HZ-es frissítési gyakorisággal jelenik meg. (Ne rohanjunk megvenni, 480 ezer forint körül van az ára! A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Informatikai hallgatói labort adtak át Veszprémben

sze szept 15 , 2021
Az egyetemi képzést szolgáló informatikai labort adtak át a veszprémi Pannon Egyetemen, ahol a hallgatók a nagyvállalati és a kormányzati informatikai környezetet ismerhetik meg. A Programozd a jövőd program keretében az országban elsőként Veszprémben adtak át ilyen, hatvanmillió forintból megvalósuló, három laborból álló létesítményt. A laborokban egyrészt hálózatépítést, másrészt felhőépítést, […]
számítógép oktatás iskola

És még ez is...