A hibrid informatika öt legnagyobb biztonsági rése IV.

Az új technológiák gyökeresen átalakították a vállalatok működését. A virtualizáció, a nyilvános és privát felhők, a SaaS-modell vagy a BYOD trend és a különféle operációs rendszereket futtató mobil eszközök olyan hibrid környezetek kialakulásához vezettek, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a munkát, biztonságos használatuk és ellenőrzésük azonban több problémát is felvet. A Micro Focus szakértői összegyűjtötték az öt legkényesebb ilyen területet és a lehetséges megoldásokat.

Átfogó és biztonságos fájlkezelés hiánya
Minden cégnél szükség van arra, hogy a különféle dokumentumokat biztonságosan tárolják, és az alkalmazottak megoszthassák azokat egymással, külső partnerekkel és ügyfelekkel. Ha a szervezet nem biztosít a nagyobb méretű fájlok tárolásához és továbbításához egyszerűen és biztonságosan használható platformot akár a saját adatközpontban, akár egy felhőszolgáltatóval együttműködve, akkor a munkavállalók gyakran maguk keresnek valamilyen megoldást a problémára, ami biztonsági kockázatokhoz vezethet. A Micro Focus szakértői az olyan, vállalati felhasználásra szánt fájlmegosztó megoldásokat tartják a legbiztonságosabbnak, amelyek házon belül működnek, és az infrastruktúra egyéb területein is alkalmazott jogosultságok alapján biztosítanak elérést a felhasználók számára bárhonnan, bármilyen eszközről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szeptember elejétől indul a digitális jólét hitelprogram

csü aug 30 , 2018
ShareTweetPinShareSzeptember elsején elindul a digitális jólét hitelprogram, a kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésre kamatmentes hitelt igényelhetnek az MFB Pontokon – jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. A Digitális jólét program (Djp) kedvezményes hitele segíti a magyar kis- és középvállalkozások felkészülését a digitalizáció kihívásaira, tervek szerint csak 300-400 vállalkozás […]
Palkovics László

És még ez is...