Mobil fronton egyre élesebb a helyzet

virusÖsszesen 295 500, azaz 2,8-szer több új kártékony mobil programot azonosítottak az idén, mint 2013-ban. 12 100 mobil banki trójait azonosítottak az idén, kilencszer többet, mint az előző évben. A támadások 53 százalékát a felhasználók pénzére pályázó mobil trójaival követték el (sms-trójaiak, banki trójaiak). Az androidos készülékeket használók 19 százaléka találkozott mobil fenyegetéssel legalább egyszer az év során. Több mint 200 országban regisztráltak rosszindulatú mobil támadásokat — áll a Kaspersky Lab friss jelentésében.

„2011-ben a mobil malware-ek kialakulását figyelhettük meg, amelyek különösen az Android-alapú készülékeket célozták, majd 2012-ben láthattuk, hogyan válnak ezek egyre összetettebbé, 2013-ban pedig már elérték a fejlett szintet. 2014-ben a mobil kártevők fókuszába a pénzügyi támadások kerültek: a mobil banki trójaiak száma kilencszer nagyobb az idén, mint az előző évben, és a fejlődés ezen a területen riasztó ütemben zajlik” – mondta Roman Unuchek, a Kaspersky vezező mobil malware kutatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tabletgate: nem kell félteni a kisiskolásokat

csü dec 11 , 2014
Sok magyar szülő lepi meg okoskészülékkel gyermekeit: saját okostelefonnal és tablettel is a kicsik egyötöde rendelkezik, előbbit minden második esetben 8 és 12 éves koruk között, utóbbit pedig még ennél is korábban, hét éves korukig kapják meg. A JátékNet.hu Webáruház friss, online kutatásából az is kiderült, hogy a megkérdezett családok […]

Friss, ropogós