Mintha nem is német cég lenne a Deutsche Telekom

112 segélyhívóTöbb mint egy óráig elérhetetlen volt a rendőrség, valamint a mentőszolgálat és a tűzoltóság közös központi segélyhívó száma csütörtökön kora reggel Németország nagy részén. A rendőrség 110-es, és a mentőszolgálat és a tűzoltóság 112-es közös segélyhívó számát üzemeltető Deutsche Telekom távközlési szolgáltató adatai szerint a fennakadás 4.30-tól 5.40-ig tartott.

A fennakadás oka egyelőre ismeretlen.

A rendőröket, a mentőket és a tűzoltókat a 16 tartomány közül 11-ben nem lehetett felhívni, köztük Berlinben, Hamburgban, Baden-Württembergben és Szász-Anhaltban. Alsó-Szászországban a rendőrség és a kórházak nyilvános telefonvonalai is süketek voltak. A fennakadásról mindenütt igyekeztek tájékoztatni a működő csatornákon, például a katasztrófákra figyelmeztető okostelefon-alkalmazásokon (Katwarn, Nina) és a Twitteren. Legutóbb szeptemberben volt hasonló meghibásodás a Deutsche Telekom hálózatában, akkor főleg a 112-es telefonszámon nem lehetett segítséget kérni, egyes helyeken pedig a 110 is süket volt. A fennakadás nagyjából harminc percig tartott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jourová: az újságírók megfélemlítését célzó perek száma növekszik Európában

szo nov 13 , 2021
ShareTweetPinShareAz újságírók megfélemlítését célzó, a közéleti részvételt megakadályozó úgynevezett SLAPP-perek száma növekszik Európában, ez a fajta visszaélés elfojtja a tájékoztatáshoz való jogot – jelentette ki Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén. „A demokrácia, valamint a tömegtájékoztatás szabadságának és sokszínűségének megerősítéséről szóló vitában […]
Vera Jourová

És még ez is...