Nem indul a géped a Panda miatt? Hamarosan itt a javítás

bevasarlokosarA Panda Security 2015. március 11-én megjelent hibás vírusadatbázis fájl frissítése egyes számítógépek esetén problémát okozott a Panda Cloud Office Protection, a 2015-ös otthoni és a Panda Free AV szoftverek használata esetén. A hibás frissítés több, nem fertőzött állomány esetén is tévesen riasztott, és e fájlokat a karanténba helyezte. A frissítést rövid időn belül visszavonták, így azok a gépek, amelyek nem töltötték le a hibás frissítést a továbbiakban sem lesznek érintve. Tekintettel arra, hogy a visszavonás hamar megtörtént, a vírusirtók automatikus frissítését újra lehet engedélyezni. Ezzel kapcsolatban többféle megoldási javaslatot is megjelentett a gyártó, amelyekről részletes leírást is közzé tettek.

Ennek ellenére előfordhat, hogy a közzétett megoldások nem segítenek a hiba kijavításában – tehát továbbra is előfordulnak hiányzó fájlok és továbbra sem indul el a számítógép – abban esetben hamarosan újabb megoldási javaslattal jelentkeznek, amelyet a fejlesztők már elkészítettek. Jelenleg e javítás tesztelése folyik. Egy olyan boot-olható LiveCD-ről van szó, amelynek a segítségével várhatóan a még meglévő problémák is orvosolhatóak lesznek. A gyártó tájékoztatása szerint világszerte a Panda rendszereit használó számítógépek nyolc százalékát érintette a probléma és a hibák 90 százaléka már megoldódott — áll a gyártó honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Lenovo képtelen a kompromisszumra

szo márc 14 , 2015
ShareTweetPinShareA Lenovo bemutatta új ThinkVision T sorozatú monitorjait, amelyek a legfrissebb környezetvédelmi tanúsítványokkal és új, kifinomultabb ThinkVision dizájnnal büszkélkednek. Az újgenerációs modellek vékonyabb profillal és egy új kialakítású (emelhető, dönthető, elforgatható) állvánnyal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a képernyő portré módba való forgatását. A minden oldalon egyforma keretszélességnek köszönhetően hézagmentes többmonitoros […]
monitor

És még ez is...